Elever har spillet strygere i en måned - nu er der koncert

Samtlige elever i 2. klasse på Hvinningdal-skolen fik for en måned siden udleveret et strygeinstrumentet. Nu er der koncert

11. oktober 2018, 13.03

Kan man lære at spille på et strygeinstrument på bare en måned? Fredag eftermiddag er Orkestermester-eleverne fra 2. klasse på Hvinningdalskolen klar til at give deres første koncert.

MUSIK 80 elever i 2. klasse på Hvinningdalskolen fik for en måned siden hver udleveret et klassisk musikinstrument, og fredag eftermiddag inviterer skolens nye strygerorkester til sin første koncert.

Det er Den Kreative Skole og Hvinningdalskolen, som sammen har startet pilotprojektet Orkestermester, hvor en hel årgang på skolen lærer at spille på instrumenter.

Projektet er støttet af Nordea-fonden med 250.000 kroner over to år til indkøb af instrumenterne, og eleverne fik de første violiner, bratcher og celloer i hænderne for bare en måned siden.

Den Kreative Skole stiller med lærerkræfterne, som står for undervisning og udvikling af Orkestermester-projektet på Hvinningdalskolen. Undervisningen foregår i skolertiden, hvor alle tre klasser på 2. årgang har orkesterundervisning på samme tid.

Den Kreative Skoles lærere, der er tilknyttet orkestermesterprojektet, er alle konservatorieuddannede på deres instrumenter, og vil derfor kunne undervise eleverne på et højt niveau. Der ud over har Den Kreative Skole knyttet en dirigent med erfaring fra forskellige ungdomsorkestre til projektet.

Rekruttere unge...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben