Forening med fokus på søsport for sårbare får pris

Foreningen »SUP for alle« får Frivilligprisen for at favne alle med søsport på Silkeborgsøerne

Udgivet:02. december 2020, 13.00

Læsetid:1 minut

21 frivillige instruktører står klar til at hjælpe brugerne til sjov motion, flotte naturoplevelser og fællesskab på vandet. Stifterne af »SUP for alle« er Jeanel Thanning og Morten Hermann Jensen. Foreningen er en nonprofit forening.

Sanne Helene Højbjerg
Journalist| shh@midtjyllandsavis.dk

PRISUDDELING: Frivilligprisen 2020 går til foreningen »SUP for alle«.

Foreningen tilbyder søsporten stand up paddling (SUP) for sårbare og udsatte mennesker og deres pårørende. Målgrupperne er eksempelvis personer med stress, angst, ptsd, fysisk handicap eller et længerevarende sygdomsforløb. Men personer uden helbredsproblemer er også meget velkomne, da foreningen har rigtigt gode erfaringer med at tage deltagere både med og uden udfordringer ud på vandet sammen.

Foreningen blev stiftet i 2019 af Morten Hermann Jensen, der er tømrermester i Silkeborg samt Jeanel Thanning, som er uddannet fundraiser, sygeplejerske og sundhedscoach.

- »SUP for alle« er meget taknemmelige for den anerkendelse Silkeborg Kommune nu giver os i form af Frivilligprisen 2020. Dette mentale skulderklap gør os endnu mere klar til et nyt og dejligt år på vandet i Silkeborg sammen med nye og velkendte deltagere, fortæller Jeanel Thanning.

Formålet med foreningen er inklusion af så mange sårbare borgere som muligt, aktiviteterne er baseret på frivillig donationer fra privatpersoner og firmaer. Kommuner, firmaer og organisationer betaler et mindre beløb for et aktiverende og eventuelt genoptrænende forløb til eksempelvis langtidssygemeldte borgere eller ansatte.

- Ude på boardet pibler livsglæden frem, deltagerne slapper af, og overraskende hurtigt forsvinder skellene mellem at være syg og rask. På vandet er alle lige, og der dannes mange fællesskaber. Folk taler sammen, hjælper hinanden og udveksler erfaringer og humor på tværs af alder, helbred og sociale forskelligheder på en hyggelig måde, som de oftest ikke ville have gjort på landjorden, fortæller Jeanel Thanning.

»SUP for alle« har base i Silkeborg og er sponsoreret af blandt andet Friluftsrådet og Trygfonden og har eksempelvis Silkeborg Outdoor, Dansk Surfing og Rafting Forbund som samarbejdspartnere.