Højsæson for faldbydning af valgflæsk

Udgivet:29. oktober 2021, 12.40

Læsetid:2 minutter

NÆRSYGEHUSE Man skal høre meget, inden ørene falder af. Der går næsten ikke en uge, uden der kommer nye udspil fra vores socialdemokratiske mindretalsregering.

Noget af det har været godt nok. Men i forrige uge kom udspillet fra undervisningsministeren med, at der skulle være ungdomsuddannelser i alle byer fra 10.000 indbyggere og opefter. Med det resultat, at de velfungerende ungdomsuddannelsestilbud, der er i de mellemstore byer, udhules og dermed forringes.

Nu har vi fået etableret nogle akutsygehuse med stærke specialer, og derfor er det vigtigt, at de personalemæssige ressourcer - både læger og sygeplejersker - samles her
B. Bo Jensen (K)

Men toppen af poppen kom imidlertid i tirsdag, da vores ellers udmærkede og seriøst arbejdende sundhedsminister Magnus Heunicke i ramme alvor har fremlagt et forslag om at etablere 20 såkaldte nærhospitaler.

Det er nu snart 20 år siden, at man vedtog den nu næsten indførte langsigtede sygehusstruktur. Det var ikke en nem - men til gengæld rigtig beslutning. Og så her lige før vi er i mål, og velfærdssamfundet skal til at høste frugterne, så begynder man at ryste på hånden og ændre kurs. Det er da, hvad man kan kalde slingrenosseri af værste skuffe. Det et fejlskud af rang, at bruge 4 mia. kroner, hvortil kommer driftsudgifter - herunder lønninger.

Er det ikke at bilde borgerne en falsk trykhed i sigte? Der er ingen sengepladser og heller ikke døgnbemanding, og det vil uundgåeligt i et eller andet omfang gå ud over både Gødstrup og Skejby og også de tilbageværende små og mellemstore sygehuse som Silkeborg og Viborg.

Nu har vi fået etableret nogle akutsygehuse med stærke specialer, og derfor er det vigtigt, at de personalemæssige ressourcer - både læger og sygeplejersker - samles her.

Som jeg har forstået det, er det røntgen- og blodprøver, der skal lægges ud på de små nærhospitaler. Blodprøverne kunne jo flyttes tilbage til de praktiserende læger. Hvis det alene er røntgen og ikke MR og CT-scanninger, hvad gavner det så lokalsamfundet? Røntgen er jo kun en mindre del af disse undersøgelser.

Nej - dette her er en ommer, og valgflæsksforslaget får næppe heller parlamentarisk gang på jord.