Tysk storklub henter tidligere SIF-træner

58-årige Keld Bordinggaard bliver »head of coaching« i Bayer Leverkusens ungdomsafdeling

4. marts 2021, 12.19

Keld Bordinggaard var ansat i tyske Mainz 05, da Kasper Hjulmand var cheftræner for klubben. Fredrik Von Erichsen/Ritzau Scanpix

FODBOLD Den danske fodboldtræner Keld Bordinggaard med både spiller- og trænerfortid i Silkeborg IF bytter Vejle Boldklub ud med tyske Bayer Leverkusen.

Torsdag meddeler den tyske klub på sin hjemmeside, at danskeren er blevet ansat som ny »head of coaching« i klubbens ungdomsafdeling.

Allerede onsdag kunne Vejle meddele, at Bordinggaard var færdig i superligaklubben på grund af et andet job i en europæisk storklub.

Bordinggaard har også tidligere været i Bundesligaen, da han var assistenttræner under Kasper Hjulmand i Mainz.

Han blev i 2012 ansat som cheftræner i den daværende superligaklubb Silkeborg IF, men fik hurtigt en fyreseddel efter svigtende resultater.

Som spiller optrådte han også for SIF og var i 1994 med til at gøre klubben til dansk mester. Keld Bordinggaard har også en lang fortid i OB, som han blev mester med i 1992.

Han er mest kendt for sin rolle i Dansk Boldspil-Union, hvor han ud over trænergerningen var med til at udvikle »Den røde tråd« med en strategi for dansk fodbold og dansk talentudvikling.

Fra 2002 til 2006 var han assistent for Morten Olsen på det danske A-landshold, hvorefter han fra 2006 til 2011 var cheftræner for det danske U21-landshold.

/ritzau/

Indlæser debat...