Leder: Stop den grænseløse chikane

21. juli 2021, 11.55

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lige om lidt skal vi til det igen, nemlig at vælge de lokalpolitikere, som skal sidde i landets byråd, kommunalbestyrelser og regionsråd de næste fire år.

De færreste af dem får så meget for ulejligheden, at de kan leve af det. Langt de fleste kaster sig ind i det lokalpolitiske arbejde af kærlighed til den egn, hvor de bor og færdes, og fordi de har lysten til at være med til at præge udviklingen. Så for langt de fleste er der tale om frivilligt arbejde på linje med det, mange laver i Forenings-Danmark hver dag.

Med de markante forskelle, at der er så uendelig meget at læse og sætte sig ind i som lokalpolitiker.

Og at de åbenbart må regne med at få en skidtspand i hovedet, når de ikke lige gør, som folkehavet kræver.

Dagens artikler, hvor en række lokalpolitikere har modet til at stå frem og fortælle, hvordan de er blevet chikaneret med blandt andet æggekast mod vinduerne og ondsindede breve direkte til en vennekreds, er rystende læsning.

Vi har jo alle prøvet at krumme tæer og spørge os selv, om diverse tastatur-krigere på Facebook mon ikke ved, at nogen læser med, når galden skvulper over, og caps lock måske er slået til, så udgydelserne endda står med STORE bogstaver.

Men det kommer bag på én, når Venstre-manden Peter Nyegaard Jensen og hans partikollega Susanne Jacobsen nu fortæller, hvilke omkostninger arbejdet som lokalpolitiker også kan have. Æggekastene er alvorlige nok i sig selv. Det indikerer jo blandt andet, at nogen har gjort sig den ulejlighed at finde frem til, hvor Nyegaard Jensen bor. Men på helt lokalt plan at organisere en smædekampagne via mail overgår alligevel ens vildeste fantasi. Hvad havde vedkommende regnet med? At den slags går under radaren? Lige nu er der et helt lokalsamfund omkring Susanne Jacobsen, som dels har modtaget brevene, dels ved hvem afsenderen er.

Både æggekast og hademails er så langt ude, at det kun kan fordømmes på det kraftigste.

Ros og respekt til Peter Nyegaard Jensen og Susanne Jacobsen for at turde stå frem. Men deres historier er desværre nok kun toppen af isbjerget. Lur mig, om ikke der findes lokale politikere, som har oplevet det, der er værre. Men som vurderer, at omkostningerne ved at stå frem er for store, og at det kun vil udløse nye skidtspande på de sociale medier.

Peter Nyegaard Jensen siger i dagens avis, at han ikke er rystet over hverken æggekast eller den hårde tone. At det er noget, man som lokalpolitiker skal kunne tåle.

Et overskudsagtig holdning. Men den er forkert. For selvfølgelig skal man kunne være lokalpolitiker uden et særligt tykt lag teflon.

Bliver det først et krav, får det lokale demokrati da først problemer med at rekruttere gode mennesker til øretævernes holdeplads.

Giv gerne din mening til kende i kommentarsporet herunder...