Lading Mejeri rykker ind i Skanderborg

En af landets største ostehandler-kæder kommer nu op på syv butikker

2. oktober 2019, 13.34

Mogens Lyngby Nielsen har netop lagt butik nummer seks og syv til sin store oste-virksomhed. Nummer seks er åbnet på Skanderborgs hovedstrøg, Adelgade, og nummer syv i Saksild ved Odder.

LADING/SKANDERBORG Lading Mejeri udvider sin kæde af oste-forretninger.

Firmaet har netop åbnet butik nummer seks på Adelgade i Skanderborg og nummer syv i Saksild.

At det er blevet to på én gang skyldes, at Lading Mejeri har overtaget de to forretninger, som det nu nedlagte Saxild Ost & Vin hidtil har drevet.

I forvejen har den store ostekæde butikker i Lading, hvor det hele startede og hovedsædet fortsat er, samt i Silkeborg, Viborg, Randers og Aarhus. Samlet er der 42 medarbejdere.

- Vi har i forvejen en del kunder fra Skanderborg, og jeg tror, byen passer rigtig godt til vores sortiment, siger indehaveren af Lading Ost, Mogens Lyngby Nielsen.

Han stiller også lavere priser i udsigt.

- Jeg tror, vi er 25 procent billigere på de fleste varer. Vi har et stort salg og et hurtigt flow, og det giver nogle stordrifts-fordele, som kunderne også har glæde af, siger han.

350 forskellige oste

Lading Mejeri er blandt de største ostehandlere i landet og kan også prale af et stort udbud af oste. I butikken i Lading er der over 350 forskellige oste, fortæller Mogens Lyngby. Og hvis en bestemt ost efterspørges i en af de øvrige forretninger, kan den fremskaffes fra dag til dag.

Der er forskelle at mærke i kundernes interesser, har han noteret sig.

- I Silkeborg er kunderne meget interesserede i fåre- og gedeoste, mens de i Lading gerne vil sikre sig, at der ikke er gedeost med, når de køber en osteanretning. I vores butik i Aarhus vil kunderne overraskes, og de køber gerne en gruyere, der er lagret i 24 måneder, og så er det okay, at den koster.

- I Skanderborg tror jeg, vi vil få et godt salg af økologiske oste, og der er vi stærke på Thise-oste - det har vi altid været, for vi var mejeriets første kunde ud af huset tilbage i 1998, siger Mogens Lyngby.

Han er ikke selv mejerist, men uddannet indenfor dagligvarer i Dansk Supermarked, hvor han fik en lederuddannelse og i nogle år arbejdede i Føtex og Bilka. Senere var han ansat i Løvbjerg-kæden og i Rema 1000, som han var med til at starte op i Danmark.

Men i 1996 skiftede han spor og begyndte at arbejde for Lading Mejeri, som hans far Asger Nielsen dengang drev som ostehandel.

Seks år senere overtog Mogens firmaet, men hans snart 85-årige far er fortsat med i den daglige drift.

Skønt han ikke er uddannet indenfor faget, er han en kender, når det gælder oste. Og som en af blot tre ostehandlere i Danmark er Mogens Lyngby optaget i den franske orden af oste-specialister Guilde de Fromage. Herhjemme er han i øvrigt på 12. år formand for ostehandlernes indkøbsforening, Ostemesteren.