Østre Søbad - helhedsløsning for parkering og trafik

22. juni 2021, 12.57

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TRAFIKSIKKERHED Vigtigt! Vi skal have en helhedsløsning for udfordringen ved Østre Søbad. Ikke kun pletvise forandringer. Ny fartbegrænsning er ikke nok. Bilerne skal væk. Det er nu, inden det pludseligt bliver for sent. Vi har en udfordring, der er talt om i flere år. Vi skal finde alternativer til parkering ved Østre Søbad.

Vi tænker området ved Mørksøvej som mere end et kommende boligområde. Området skal også fordre, at vi gør ophold, sætter bilen og tager cyklen. Der kan etableres ladestandere, parkeringsmuligheder outdoorhotspot, erhverv med snitflader til outdoor ...

Luis da Silva Martins (S)

Jeg har taget et par skridt for at afhjælpe udfordringerne. Sammen med gode lokale kræfter, samarbejder jeg om en løsning. Samtidig skaber vi fundament for at udvikle et område i byen. Et yderligere indspark til at understøtte Silkeborg. Vi effektuerer på outdoorstrategien, planstrategien, støtter op om cyklismen, erhverv og klima-og miljøpolitikken.

Vi tænker området ved Mørksøvej som mere end et kommende boligområde. Området skal også fordre, at vi gør ophold, sætter bilen og tager cyklen. Der kan etableres ladestandere, parkeringsmuligheder outdoorhotspot, erhverv med snitflader til outdoor, grøn zone og meget andet godt. Det arbejder jeg for.

Alt dette vil samtidig afhjælpe de trafikale udfordringer og parkeringsforhold ved Østre Søbad.

Små skridt. Vi vil starte med at etablere parkeringsforhold, så alle vi »mountainbikere« ikke parkerer ved Østre. Vi vil skabe lidt liv og miljø, så det bliver spændende at parkere på Mørksøvej, lave skiltning og krydse fingre for, at det bliver taget godt imod og benyttet. At opbakningen er der. Fra besøgende, fra alle os i Silkeborg og fra Silkeborg Kommune. Vi tænker i løsninger og gør noget. Det plejer at virke.

Jeg tilhører selv gruppen, der benytter sporene i vores skønne skove af og til. Jeg faktisk både går, cykler, løber, dyrker yoga, oplever og nyder stilheden i naturen. Den kan det hele. Men; vi skal hjælpes til ikke at parkere langs Horsensvej eller ved Østre Søbad.

Det bliver et KÆMPE plus, også for sikkerheden, at sporbrugerne kan parkere bilen og cykle ud fra Mørksøvej området, som ligger perfekt med spor til alle sider. Lige om lidt med forbindelse flere steder hen.

Samtidig kan bilister sydfra parkere, gøre ophold og undgå strækningen ad Myrhusbakken og forbi Østre. Årsdøgnstrafik pt er 14.341. Prognosen er 24.000.

Også det skal vi gøre noget ved: Mere lys på Horsensvej via Myrhusbakken til Them. Altså lys på en allerede eksisterende cykelsti. Hverdagscyklismen skal fremmes.

Men det kræver at vi gør noget - og tør noget. Knap så meget snak, som vi har set så rigeligt af de sidste i hvert fald fire år. Alternative parkeringsmuligheder ved Østre. Nu. Inden det er for sent.

Indlæser debat...