Hvor er busforbindelsen?

Udgivet:09. juli 2021, 12.04

Læsetid:2 minutter

Af Søren Sørensen Them. Kandidat til KV 2021 for Nye Borgerlige

2 år siden

BUSSERNE En lørdag aften i Them. Man ville gerne en tur i biografen, måske efterfølgende spise en dejlig middag og nyde et glas vin eller to. Men disse forhåbninger aflives hurtigt da jeg går i gang med at tjekke busplanen og finder ud af, hvor håbløst mangelfuld den er.

Især de unge mennesker i oplandsbyerne lider under de begrænsede offentlige transportforbindelser ind til byen
Søren Sørensen (NB)

Det finder jeg ærgerligt, da jeg er sikker på, at det ville hjælpe på byens vækst, hvis flere, unge som ældre, nemt kunne hoppe på bussen ind til Silkeborg og bidrage til at sætte endnu mere gang i by- og handelslivet.

Der vil også være gevinst at hente den anden vej rundt. Det vil blive mere attraktivt at bosætte sig i oplandsbyerne, heriblandt Them, som jeg mener stadig har en del at byde på.

Det vil på sigt kunne flytte arbejdspladser, og man vil måske endda kunne komme parkeringsproblemerne i Silkeborg til livs, som efterhånden har spidset meget til.

Især de unge mennesker i oplandsbyerne lider under de begrænsede offentlige transportforbindelser ind til byen.

Jeg tænker, at man burde fokusere lidt mere på sådanne emner i stedet for altid at tilgodese andre tilsyneladende vigtigere projekter inde i Silkeborg by.

Det er på tide, at vi tænker på oplandet og får dem hevet med i udviklingen, så der skabes mere liv og flere ringe i søerne. Der skal skabes liv, lyst og mod til at turde starte nye virksomheder, caféer, restauranter mm. Som ligeså godt kan ligge i oplandet fremfor i byen. For hvis »forbindelsen« er til stede, er det muligt. På den måde skåner man også Silkeborg lidt som i forvejen er ved at drukne i mere eller mindre pæne byggeprojekter.

Jeg vil gerne være med til at kæmpe for, at der kæmpes mere for HELE kommunen, så der skabes et flow og en mere jævn vækst fordelt på opland og by.