Fine takter i udviklingsplanen for sygehuset - men er det tilstrækkeligt?

Udgivet:05. november 2021, 12.59

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Claus Løwe Klostergård Regionsrådskandidat for SF i Silkeborg Kommune

SYGEHUSET På borgermødet tirsdag aften på Regionshospital Silkeborg ytrede jeg nogle af mine politiske ønsker og visioner for fremtiden. Akutklinikken skal have en stærkere bemanding, og på sigt en rigtig skadestue/akutafdeling. Silkeborg kommune er landets 10.-største kommune, det skal regionsrådet tage langt større hensyn til.

Det fik bl.a. en ledende overlæge til at pege på de pladsproblemer, Center for Planlagt Kirurgi og Diagnostisk Center har i dag. Han var bekymret for, om en skadestue/akutafdeling og andre nye initiativer ville forværre den situation.

Den bekymring kan jeg sagtens forstå. For mig er Udviklingsplanen ikke endestationen, men et nødvendigt skridt på vejen. Derfor vil jeg arbejde for en langt stærkere udviklingsplan, hvor alle kroge og hjørner på hospitalet bliver set efter for at finde endnu flere kvadratmeter. Kan man f.eks. finde muligheder på Vibevej? Der ejer regionen rigtig mange arealer. Kan de bruges bedre end i dag?

Vi får brug for flere kvadratmeter. Det skylder vi patienter, personale og pårørende. Vi skal ikke blot være taknemmelig for det ekstra, vi nu får, for ambitionen for et bæredygtigt udviklingshospital i Silkeborg rækker ud over Udviklingsplanens rammer.