Kommentar: Hej, tipsbladet.dk og bold.dk – vi er trætte af at være til grin!

Udgivet:28. april 2023, 11.10

Læsetid:2 minutter

Chefredaktør, Hans Krabbe. Midtjyllands Avis. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hans Krabbe
Chefredaktør

5 måneder siden

Jeg ved det: Jeg vil blive kaldt både tøsefornærmet, sart og alt mulig andet.

Men jeg er ligeglad. Nu må jeg have luft for min langvarige frustration over, hvordan fodboldplatformene tipsbladet.dk og bold.dk systematisk snylter på vores arbejde.

Det er på ingen måder nyt, og i lange perioder har vi bidt ærgrelsen og frustrationen i os, fordi vi har følt, at det er som at kæmpe mod vindmøller at få dem til at stoppe. Men det seneste eksempel, hvor begge planker vores dækning af generalforsamlingen i Silkeborg IF Invest A/S, var dråben.

En generalforsamling tirsdag i den lokale superligaklub, som ingen af de to medier vel at mærke kunne drømme om selv at dække.

Ikke desto mindre bliver den til artikler på begge elektroniske platforme kort efter, at vi selv har udgivet vores egen artikel.

Storslem var især tyveriet fra tipsbladet.dk’s side. Vinklingen, forløbet og store, bærende citater var kopieret 1:1, mens andre passager var skrevet om, så der ikke var tale om direkte citater, men hvor indholdet var præcist det samme. Ydermere citeres sidevinkler, og samlet går artiklen langt ud over de gummiagtige regler om god citatskik.

Vi er et lokalt medie, som sætter en ære i at være tættest på Silkeborg IF. Det bliver kun vigtigere i en tid, hvor de nationale medier ikke længere prioriterer at lave fodboldjournalistik. Vi er også pressede på økonomien. Alligevel står vi i regn og slud og dækker den daglige træning i den lokale klub til gavn for vores læsere.

Derfor er det stærkt utilfredsstillende igen og igen at opleve, hvordan de to platforme metodisk planker vores journalistik og i virkeligheden baserer en forretning på at snylte på os andre. Ofte går der kun få minutter efter, at vi har offentliggjort en SIF-nyhed, før den kan læses andre steder. Det er uetisk, uambitiøst og uacceptabelt.

Efter 40 år i branchen ved jeg godt, vi låner af hinanden. Det er okay, når strømmen går begge veje, og det sker med ynde. Men når vi oplever kontinuerlig, systematisk og omfattende kopiering af vores unikke, lokale journalistik, er jeg nødt til at råbe op.

Vi gider ganske enkelt ikke længere lave arbejdet for jer, så I kan sidde bag skærmen og hygge jer med den trafik, vi skaber for jer.

Hvem vil I for resten snylte på, den dag vi ikke længere måtte være her?

Så der kommer en regning på 3500,- ex. moms. Og det vil der blive ved med.

Det er ikke i orden, det der sker.