Dårligt nyt: Bekymret landstræner er ved at opgive kommende BSH’er

Skadede Rasmus Lauge skal testes til søndagens træning. Består han ikke testen, er hans VM formentlig slut. Landstræneren er ikke optimist

Udgivet:22. januar 2023, 17.37

Læsetid:1 minut

Rasmus Lauge (til venstre) har i flere uger døjet med en lægskade. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Den kommende Bjerringbro-Silkeborg-spiller Rasmus Lauges VM kan være slut, inden det overhovedet er kommet i gang.

Den skadede bagspiller skal op til en knald-eller-fald-test ved søndagens træning i Malmø.

Gennemfører han testen tilfredsstillende, spiller han mod Egypten mandag. Hvis ikke, kommer han efter alt at dømme slet ikke i kamp i turneringen.

- Består han ikke testen, er det ikke aktuelt, at han kommer i spil ved VM. Så er det så lang tid, siden han har trænet, at det er urealistisk at tro på, at han kommer med, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Lauge blev ramt af en lægskade kort inden VM. Den var egentlig kureret, men brød op igen dagen før VM-premieren mod Belgien.

Siden har han kæmpet for at komme tilbage. Men noget tyder på, at den rutinerede mand fra Veszprem ikke er kommet så langt, som man havde håbet.

- Jeg er ikke specielt positiv, lad mig sige det sådan. Men vi håber jo. Ingen tvivl om, at Rasmus er en vanvittig dygtig spiller, og vi kunne godt bruge noget mere fysik på backpladserne også defensivt, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvorvidt der eventuelt bliver kaldt en ny spiller ind i lejren, holder landstræneren foreløbig for sig selv.

- Lad os se, hvordan træningen forløber. De ting taler vi om med holdet efterfølgende. Det behøver spillerne ikke læse på nettet, siger han.

Mandagens kamp mod Egypten er den sidste i mellemrunden.

/ritzau/

Indlæser debat