Direktør i Silkeborg-Voel: Stor lettelse da Jysk-direktør sagde "Det gør vi"

Tre bidragsydere er gået forrest og har sikret, at der også er kvindeliga-håndbold i Silkeborg. - Det er en stor lettelse, men vi må sætte alle sejl til nu, siger Jakob Andreasen

Udgivet:16. oktober 2022, 08.30

Læsetid:4 minutter

Jacob Andreasen har været en helt afgørende brik i redningsaktionen, og han får også en nøglerolle i den kommende tid med både trænerjob og direktørtitel. Foto: Ole Nielsen.

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

HÅNDBOLD Humøret er tilbage i Silkeborg-Voels ligaklub. Den truende konkurs blev afværget op til weekenden, så efter nogle hårde måneder kan klubben se fremad igen.

- Konkurs er ikke længere et tema. Det er en stor lettelse, lyder det fra direktør og ligatræner Jakob Andreasen.

Brikkerne faldt for alvor på plads fredag aften, da hovedsponsorer og største bidragsyder, Jysk med administrerende direktør Jan Bøgh i spidsen, nikkede ja til den endelige plan.

- Det var en stor oplevelse, da Jan Bøgh sagde: »Det er det, vi gør«, konstaterer Jakob Andreasen.

Direktøren vil ikke gå i detaljer med, hvor mange penge, der er kommet ind. Tidligere lød det, at der manglede 5,2 millioner kroner. Det beløb er næppe nået.

- Vi kommer ikke ind på tal. Der ligger stadig et stort arbejde foran os, men vi er ikke længere lukningstruet, konstaterer Jakob Andreasen,

Der er mange, der har bidraget til redningsplanen. Jysk har været den helt afgørende brik. På samme måde har Jette og Lars Lauridsen - hovedaktionær i Wila - samt Bechmann’s Eftf med Tommy Jensen ved roret været to andre markante bidragsydere.

- Opbakningen er det, som fylder allermest hos mig. Det er fantastisk at opleve, hvor mange der bakker op. Det viser, at Silkeborg hjælper hinanden, når det gælder.

- Vi har privatpersoner, der har givet både 100.000 kroner og 55.000 kroner, siger Jakob Andreasen, der også har fået mindre bidrag fra privatpersoner, der selv sidder med en presset økonomi.

Det motiverer til at gøre en ekstra indsats.

- Vi må sætte alle sejl til nu. Vi må ikke svigte alle de folk, der bakker os op. Så vi fortsætter vores arbejde på fuld styrke, siger Jakob Andreasen.

Det er endnu uafklaret, hvilken betydning de økonomiske udfordringer vil få for spillerbudgettet.

- Vi kan ikke fastholde vores spillerbudget, men vi kommer også til at have et ligahold i næste sæson.

- Det er imidlertid svært at kigge ind i fremtiden, for hvor mange ligahold kommer i problemer? Det kan være, at priserne på spillere ændrer sig over vinteren. Hvis de falder, kan det hjælpe os. Vi kommer i hvert fald ikke til at bruge penge, vi ikke har, siger Silkeborg-Voel-direktøren.

Uafklarede spørgsmål

Jakob Andreasen blev ansat som direktør ved siden af ligatrænerjobbet, da Carlo da Silva af økonomiske årsager blev afskediget. Det er endnu uafklaret, hvordan den fremtidige organisation ser ud.

- Vi er ikke i en position, hvor vi kan ansætte folk til at tage opgaverne. Så der er en masse ting, der skal løses, og det må vi så gøre. Heldigvis er der en masse mennesker, der har tilbudt deres hjælp.

- Tiderne med fem folk på kontoret er forbi. Vi skal tilpasse os, og der er kun en måde at klare det på. Det er ved at skære ned. Så fremtiden må vise, hvordan vores organisation ser ud, siger Jakob Andreasen og slår så fast:

- Nu skal vi lige mærke, at vi lever, og så skal vi i gang med drift igen, siger han.

Ligaholdets spillere er en væsentlig del af redningsplanen, men spillerne kommer ikke til at gå ned i løn.

- Vi kaldte spillerne ind fredag og sagde til dem, at vi havde brug for deres hjælp, fordi vi ellers ikke kunne komme i mål. Det var det sidste, vi gerne ville, for vi ville gerne frede dem.

- Men vi har sagt, at de ikke skal gå ned i løn. I stedet skal de finde nogle penge. Det har de egentlig tilbudt nogle gange, og det var der også opbakning til nu. Så de går i marken for at få de sidste penge hjem, siger Jakob Andreasen,

Tre store hold i Silkeborg

Han glæder sig over, at Silkeborg fortsat som eneste by i Danmark har tre hold med i de store idrætsgrene.

- Jysk Park og Silkeborg kan som den eneste by forsat tilbyde sportsoplevelser på øverste hylde på fodbold samt kvinde- og herresiden i håndbold. Det er vi utrolig stolte over at kunne bidrage til, lyder det.

Silkeborg-Voels ligahold skal i kamp igen på onsdag, hvor turen går til Esbjerg for at møde Team Esbjerg.

Efter det opgør venter en længere landsholdspause på grund af EM i kvindehåndbold.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere