Gavlbyggeriet på sygehuset gennemføres trods højere pris

Udgivet:25. maj 2023, 10.21

Læsetid:2 minutter

Af Annette Roed Regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet i Region Midtjylland

OMBYGNING Onsdag den 24. maj 2023 var en rigtig god dag for Silkeborg. Regionsrådet besluttede nemlig endeligt, at gavlbyggeriet på sygehuset gennemføres som planlagt - og det på trods af, at projektet bliver en halv gang så dyrt som oprindeligt vurderet.

Forventningen var, at byggeriet ville koste mellem 44 og 51 mio. kr., men siden da er prisen steget betydeligt. Det er blandt andet på grund af almindelige prisstigninger og nye myndighedskrav. Det er nemlig nødvendigt blandt andet at etablere et nyt elevatortårn for at sikre gode adgangsforhold og for at styrke sikkerheden for patienter og medarbejdere. Men fordyrelsen indeholder også vigtige, generelle bygningsmæssige forbedringer, som eksempelvis nyt ventilationsanlæg og sprinkler-anlæg.

Beslutningen er en endelig bekræftelse af det budgetforlig, som blev indgået af alle regionsrådets partier i 2022.

Et næsten enigt regionsråd står altså også nu ved sit fælles budgetforlig, selvom der er flere vigtige og nødvendige anlægsinvesteringer andre steder i regionen, som ikke kan realiseres på grund af stramme økonomiaftaler på anlægsområdet. Det gør regionsrådets beslutning om gennemførelse af gavlbyggeriet så meget desto mere bemærkelsesværdig, for de prioriteringer har været svære og hårde for mange regionsrådsmedlemmer.

Ombygningen betyder, at der bygges tre ekstra etager på i gavlen på sygehuset. Det vil give store forbedringer af forholdene for patienterne. De skal nemlig ikke længere ligge tæt på små, umoderne 4-sengs stuer. For efter ombygningen kan patienterne komme sig oven på deres sygdom på nye, bekvemme 1- og 2-sengsstuer. Der bliver også nye klinikfaciliteter, samtalerum og bedre opholdsarealer for patienter og pårørende. Ombygningen giver også bedre indeklima og arbejdsmiljø for personalet, og det er meget tiltrængt.

Det projekt, regionsrådet nu endeligt har bevilliget financieringen til, har været meget længe undervejs, og det har bestemt ikke gjort projektet billigere. Mange medarbejdere på sygehuset har været involveret i at udarbejde det bedste projekt for patienter, pårørende og medarbejde-re, som nu endelig kan igangsættes. Efter sommerferien påbegyndes udbudsprocessen, og byggeriet kan endelig igangsættes i 2024.

Så der er meget at glæde sig til - og over - for både patienter, pårørende og personale og for borgerne i Silkeborg i det hele taget. Jeg vil derfor gerne tillade mig at sige mange tak på vegne af borgerne i Silkeborg, patienter, pårørende og medarbejdere til mine kolleger i regionsrådet for at holde deres ord om at fuldende gavlbyggeriet på sygehuset.

Indlæser debat