Om tendentiøse klummeskrivere

17. november 2021, 12.36

Foto: Martin Ballund

MIDTJYSKESVAR: Meninger Jeg troede ellers at Avisens faste stab af klummeskrivere skulle være hævet over smålig partipolitik og ekstreme holdninger. Sådan er det da også for det meste. Men i mandagens klumme skrevet af Zune Holm fra Virklund springer kæden virkelig af. Hele klummen er et langt smædeskrift rettet mod landets statsminister.

Og hvad er det så, Mette Frederiksen har gjort sig skyldig i? Jo, efter Zune Holms mening »leger hun med ilden; hun taler til laveste fællesnævner; hun tror på, at målet helliger midlerne; hun har misforstået sit mandat, og hun opfordrer til splittelse og udskamning«.

Det er grove ord om en statsminister, der forsigtigt opfordrer de endnu ikke corona-vaccinerede til at vise en smule hensyn til deres medmennesker (og til sig selv) og få taget det lille stik. I Østrig og i en del andre lande har myndighederne gjort livet vanskeligere for de ikke-vaccinerede. Så at Zune puster sin forargelse over Mette Frederiksens stilfærdige appel op i et helt hysterisk stade, er virkelig helt ude af proportioner.

For selv om covid-19, som han skriver, er »en sygdom med lav dødelighed«, så er det dog den værste og mest dødelige pandemi, verden har oplevet siden den spanske syge for hundrede år siden og der ud over en gigantisk udfordring for hele den globale økonomi. Og så netop en dag, hvor det daglige smittetal lå på 3.670, antallet af indlagte slog rekord med 356, hvoraf 40 lå på intensiv, 23 i respirator og 5 nye dødsfald.

Læs også
Midtjyske Meninger: Du leger med ilden, Mette

Så hvis Zune Holms »krænkelsesbarriere« ligger så lavt, at han ikke tåler en venlig opfordring til samfundssind, så er det da vist hans eget problem. Og at manden så afslutter klummen med en slet skjult opfordring til at stemme imod regeringspartiet og dets støtter ved tirsdagens lokale valg, hører da vist heller ikke hjemme i en klumme af den art. Der kunne han have gjort i et almindeligt læserbrev.

SVAR: Klummeskribenterne i Midtjyllands Avis må naturligvis gerne have holdninger, også selv om de måske er kontroversielle. Synspunkterne i klummerne er udtryk for skribenternes egen holdning.

Klummerne er ikke stedet for at markedsføre eller tage afstand fra bestemte poltiske partier. Men slutbemærkningen i mandagens klumme var en opfordring til at tænke sig grundigt om, og man kunne lægge i den, hvad man vil. Man kan lige så sige - ja, det er netop pga. coronapolitikken, jeg vil stemme på regeringspartiet.

Med venlig hilsen, Bent Nørgaard, debatredaktør

Indlæser debat