Et Hjejlemuseum - og mange andre tiltag

13. januar 2022, 12.48

KULTUREN Under valgkampen har Radikale Venstre med udgangspunkt i FNs 17 Verdensmål sat lokale mål for den radikale politik i Silkeborg nu og fremover. I de kommende fire år vil Radikale Venstre arbejde for en realisering af disse mål.

Så er der vores forslag, som den nye direktør for Hjejleselskabet kan starte med, om en opbygning af et egentlig Museum for Hjejlen

Per Knudsen (R)

Et af målene omhandler kulturen i Silkeborg. Vi er glade for stadig at have formandsposten i kultur-, fritids- og idrætsudvalget. Kulturen skal være bredt favnende, så alle borgere kan bruge kulturen i Silkeborg. Den spænder vidt med biblioteker, musikarrangementer, teater, museer, idræt, legepladser og naturoplevelser. Desuden er Silkeborg i gang med flere kulturelle indsatser, som også er af betydning for turister. Det nye Jornmuseum, udbygningen af Aqua Akvarium og Dyrepark, kunst i bybilledet, outdoorsatsningen m.fl.

Så er der vores forslag, som den nye direktør for Hjejleselskabet kan starte med, om en opbygning af et egentlig Museum for Hjejlen. Museet kan meget belejligt placeres i den ikoniske Hjejlebygning på havnen. Bygningen står i forvejen halvtom, og den anden del med iskiosken kan neddrosles til hjørnet af bygningen.

Der mangler et sted med en fortælling om båden og hele flådens historie, som er tilgængelig for kommunens borgere og turister. Og hvilket sted vil være bedre end stedet på havnen, hvor også bådene sejler fra og til. Ud over Hjejlens historie kan Gudenåens betydning for Silkeborgområdet igennem tiden blive præsenteret.

Hjejlebygningen er unik til formålet, og den forventede ombygningen af havnearealerne passer fint med museet. Vi foreslår, at Museum Silkeborg står for udarbejdelsen af museet.

Indlæser debat