Nedtur for SIF: Tabte topkamp på Jysk Park

Trods en 1-0-føring ved pausen til SIF løb Viborg med alle tre point

22. oktober 2020, 19.55

Magnus Mattsson kunne have bragt SIF på 2-0 i anden halvleg, men brændte den store chance. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FODBOLD Sikke en skuffelse.

Silkeborg IF lå ved pausen til at vinde over Viborg FF i torsdagens topkamp, men efter 94 regnfyldte minutter på Jysk Park var det i stedet udeholdet, der kunne juble over tre vigtige point.

Viborg FF vandt 2-1 på et mål otte minutter før tid af Sebastian Grønning, og dermed har SIF nu fem point op til det ubesejrede tophold i 1. division.

Nederlaget må gøre ondt i SIF, der ikke ramte topniveauet, men alligevel kom frem til nok chancer at vinde kampen.

Der var blot spillet et minut, da SIF fik den første store mulighed, da Mads Kaalund slap fri i højresiden og skød lige på Viborg-keeper Patrik Gunnarsson.

Syv minutter senere kom hjemmeholdet foran.

Sebastian Jørgensen vendte smart rundt og skabte plads til sig selv med et par gode træk, og med en velplaceret afslutning bragte han SIF foran 1-0.

Efterfølgende var Viborg meget på bolden, mens SIF blev presset ned, og flere gange var der optræk til gode chancer til udeholdet.

Den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen sparkede et frispark i en farlig position over mål, ligesom Jeppe Grønning ikke fik ordentligt ram på en bold, der dumpede ned til ham.

Med 10 minutter til pausen burde SIF i stedet være kommet på 2-0.

Efter fremragende kombinationer kom bolden ud til Svenn Crone i venstresiden, og hans indlæg sparkede en helt fri Emil Holten forbi mål.

Kort efter var Sebastian Jørgensen ved at slippe fri til en stor chance, mens træk blev læst af Viborg-forsvaret, og chancen løb derfor ud i sandet.

Kort før pausen appellerede Viborg forgæves efter et straffespark til Jakob Bonde, der røg ned efter duel med Svenn Crone, og dermed var stillingen 1-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start greb SIF taktstokken, og Magnus Mattsson, der ikke spillede sin bedste kamp, burde have scoret, da han blev spillet helt fri af Sebastian Jørgensen.

Derefter overtog Viborg igen initiativet, og midt i anden halvleg kom udligningen så.

Svenn Crone hoppede på klodset vis ind i Sebastian Grønning, og det efterfølgende straffespark sparkede Jakob Bonde sikkert i nettet til 1-1.

Viborg var bedst i denne fase af kampen, mens SIF ikke for alvor kunne få spillet til at glide.

Otte minutter før tid kom Viborg så foran.

Et frispark fra Christian Sørensen sejlede ind foran mål, hvor Sebastian Grønning prikkede bolden det sidste stykke over stregen til jubel for udeholdet, mens SIF-spillerne brokkede sig højlydt over, at der ikke blev fløjtet for offside.

Så havde SIF pludselig travlt. Nicolai Vallys blev sendt ind til sine første minutter i sæsonen, men lige lidt hjalp det.

Hjemmeholdet kom ikke frem til de store muligheder, og så endte opgøret med en sejr til Viborg FF, der efter otte runder stadig ikke har tabt i 1. division.

Det har SIF til gengæld gjort tre gange.