Hvordan kan vi være med til at lukke små skoler?

24. august 2020, 12.33

SKOLELUKNINGER »Hvordan kan Venstre være med til at lukke små skoler? Har Venstre slet ikke øje for at skolelukning i Hylke og Bjedstrup får indflydelse på lokalområdet?«

Dette er nogle af de spørgsmål jeg har modtaget pr. telefon eller mail eller personligt.

Venstres gruppe har siddet og forhandlet i Undervisnings- og Børneudvalget gennem en lang periode. Vi har været medforfatter/forfatter til at overbygning i Stjær og Herskind overlevede. At Columbusskolen efter et stærkt forældreønske blev i Skovby. At hele specialområdet løftes via et videnscenter. At Knudsø- og Veng Skole overlevede. At Center Skovby løftes i nye rammer. At anlægsudgifter reduceres via andre tiltag. Så vi synes, at vi har sat vores positive præg på processen og resultaterne.

Vi har kæmpet for det, vi ikke fik med - og det gør vi fortsat.

Vi ved, at de byggeprojekter der er på vej i ex Alken får en andet salgskraft om der er en skole i Bjedstrup eller den er lukket.

Vi ved, at et områdes sammenhængskraft spiller sammen med skole og daginstitution.

Så da jeg skrev under sammen med stort set alle byrådets partier på at sende skolestrukturprojektet gennem det politiske system, var jeg klar over at arbejdet/ kampen måtte fortsætte for at gøre det færdigt - at bevare både Hylke og Bjedstrup skoler. Det bliver ikke let. Uagtet at Venstre og DF har dette ønske har flertalsgruppen et andet ønske.

Derfor må arbejdet gå i gang med at finde løsninger, ideer og konstruktive forslag som kan gennemarbejdes og sendes videre til det politiske system.

Jeg kan her skrive hvad jeg allerede sagde til forhandlergruppen tidligt i forløbet: »Jeg vil ikke være med til at lukke skoler«.