Vægtløftning vinder frem blandt kvinder

Flere og flere kvinder er begyndt at dyrke vægtløftning. I Silkeborg er der syv

Udgivet:23. december 2017, 09.55

Læsetid:2 minutter

Ifølge tal fra Dansk Vægtløftnings-Forbund er antallet af kvindelige medlemmer langt over fordoblet i løbet af de sidste syv år. I 2010 havde Dansk Vægtløftnings-Forbund 1819 kvindelige medlemmer, og i 2016 havde forbundet 4233.

I antallet af licensløftere, som er de vægtløftere, der må stille op til konkurrence, ser man også en stigning. De er gået fra 30 kvindelige licensløftere i 2010 til 127 i 2016.

Og stigningen i antallet af kvindelige vægtløftere mener Dansk Vægtløftnings-Forbund, der er en ganske særlig grund til.

- Klubberne gør ikke forskel på kønnene. Når man kommer, bliver man mødt med en vægtløfterkultur, som ikke er tilpasset kønnene. Man bliver mødt af en træningsform, hvor kravene er de samme, uanset om man er kvinde eller mand. Det tror vi tiltaler mange. Derudover er træningen ens for alle, og man træner i blandede hold, siger Henrik Schou Madsen, forretningsfører i Dansk Vægtløftnings-Forbund.

Her er man medlem ...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Livsstil

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere