112

Dramatisk hævnopgør i Silkeborg

Svært bevæbnet politi anholdt tre mænd under stor aktion i Silkeborg fredag eftermiddag

25. september 2020, 19.43

Politiet mødte talstærkt frem på Hjejlevej. Foto: Peter Erfurt

SILKEBORG Tre mænd blev fredag anholdt af politiet i forbindelse med en storstilet politiaktion i Silkeborg.

Kort efter klokken 15 fik politiet meldinger om, at der havde fundet et opgør sted på Hjejlevej, hvor en Nissan personbil blev efterladt med store skader på fronten.

Politiet mødte talstærkt op. Der var tale om en større aktion, der involverede seks-syv politibiler. Da der var meldinger om, at en mand skulle løbe rundt med en kniv, tog politiet ingen chancer. Betjentene bar skudsikre veste, og nogle af politifolkene var desuden bevæbnede med maskinpistoler.

Århusbakken ved Hjejlevej blev gennem længere tid spærret af for al trafik, og i området omkring Hjejlevej ledte politifolkene efter flere gerningsmænd.

Først på aftenen kunne vagtleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jan Nørrum gøre status over aktionen.

- Vi har anholdt tre mænd, som har været involveret i et opgør, sagde han.

Vagtlederen oplyste, at to mænd tidligere på dagen fredag overfaldt en anden mand. Det skete på Spættevej.

Efter overfaldet allierede voldsofferet sig med en kammerat, der havde en bil. Og sammen kørte de to mænd ud for at finde gerningsmændene til overfaldet.

De fandt den ene i nærheden af Hjejlevej. Manden blev påkørt af bilen.

- Påkørslen var led i en form for »payback«. Vi skal nu have undersøgt nærmere, om manden blev ramt med vilje, siger vagtlederen.

Den mand, der blev kørt ned, pådrog sig formentlig en hjernerystelse. Men han kom ikke alvorligt til skade, fortæller Jan Nørrum.

Vagtlederen oplyser, at der tilsyneladende ikke var nogle af mændene, som var bevæbnede med en kniv. Efter redaktionens slutning blev der taget stilling til, hvorvidt nogle af de implicerede mænd skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

OPDATERET LØRDAG KL. 09.32: Vagtleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Karsten Henriksen, oplyser, at det er blevet besluttet ikke at fremstille nogle af de anholdte mænd i grundlovsforhør.

Samtidig præciserer han oplysningen om, at en af mændene skulle være bevæbnet med en kniv.

- Vi har sikret en kniv, som blev fundet i området. Den indgår i den videre efterforskning. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, der er blevet truet med kniven, siger han til midtjyllandsavis.dk.

Politiet var talstærkt til stede på Hjejlevej i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt
En mand blev påkørt af en Nissan personbil, der fik trykket fronten. Foto: Peter Erfurt
Politiet var talstærkt til stede på Hjejlevej i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt