Testcenter bliver i Silkeborg - flere er smittet

Også i den kommende uge bliver der mulighed for at blive testet på Kejlstrupvej i Silkeborg. I fredags blev 17 testet positiv i Silkeborg

9. august 2020, 17.09

Det mobile testcenter åbnede i fredags, og flere hundrede silkeborgensere har benyttet sig af muligheden for at blive testet. Foto: Peter Erfurt

SILKEBORG Siden i fredags er flere hundrede silkeborgensere mødt op for at blive coronatestet ved det midlertidige testcenter på Kejlstrupvej i Silkeborg. Derfor vil der også i den kommende uge være mulighed for at blive testet ved beboerhuset. Det oplyser Silkebvorg Kommune. I den kommende uge vil testcenteret have åbnet fra mandag til fredag fra 9-15.

Der er det seneste døgn registreret 128 nye tilfælde af coronasmitte på landsplan. Det viser tal fra Statens Serum Institut, som søndag er sendt til Folketingets partier, og som Ritzau har set. Tallene er sendt til den følgegruppe i Folketinget, der holder øje med udbredelsen af covid-19. Statens Serum Institut opdaterer kun sin hjemmeside på hverdage, men gruppen modtager altså også tal i weekenden.

Tallene afslører, at smitten fortsætter med at brede sig i specielt Aarhus. På Twitter skriver Statens Serum Institut, at 72 af tilfældene er i Aarhus Kommune.

Statens Serum Institut oplyser samtidig, at af de test, der blev foretaget i fredags var der 17 positive tests i Silkeborg. Det er dobbetl så mange som i København, der havde ni postive tests.