DET ER DIT VALG - KV21

Vi kan selv gøre meget for turismen

22. oktober 2021, 10.52

TURISME Visit Aarhus har lige været drøftet i avisen. Næsten ingen er uenig i, at profileringen overfor turister gør sig bedst i et regionalt samarbejde. Til gengæld kan samarbejdet i regionen gøres bedre, og bidragyderne skal have indflydelse på, hvad der skrives og reklameres for.

Silkeborg kan selv gøre meget. Attraktionerne ønsker turistrådgivning hele året. De omvandrende guides er kun til stede i få måneder. Så har vi visitsilkeborg.dk, der er et glimrende supplement. Men hvorfor ikke bruge kommunens Borgerservice. Turister kunne her hente fysiske kort og brochurer.

Vi kan også gøre os mere attraktive. For eksempel er Hjejlen og dens historie helt unik. Radikale Venstre foreslår, at det meste af den flotte Hjejlebygning indrettes som et permanent lille museum over Hjejlens oprindelse og historie

Per Knudsen (R)

Vi kan også gøre os mere attraktive. For eksempel er Hjejlen og dens historie helt unik. Radikale Venstre foreslår, at det meste af den flotte Hjejlebygning indrettes som et permanent lille museum over Hjejlens oprindelse og historie, om Hjejleselskabet og dens rutetrafik og søerne og åen, som bådene forbinder. Turisterne vil flokkes om museet før eller efter sejlturen, og med en beliggenhed på havnen hænger det godt sammen. Iskiosken kan selvfølgelig stadig have sit issalg. Museum Silkeborg kan helt sikkert varetage opgaven med at få museet op at stå og vedligeholde dette samt sørge for en bemanding. Samtidig kan vi lige så godt få fjernet den uskønne pavillon på kajpladsen. Indtil der bliver bygget en dok til skibe og kontorer, må det være muligt at finde kontorpladser i nærheden.

Læs også
Overnatningssteder: Vi bliver overset af Visit Aarhus
Abonnement
Læs også
Silkeborg betaler fire millioner til Visit Aarhus
Abonnement

Dernæst skal det være lettere og attraktivt at overnatte med autocampere uden for campingpladserne. Plan- og Vejudvalget har tidligere afvist at sætte pladser til rådighed med adgang til vand og el og overnatning. De nuværende afsatte pladser har ingen af delene. I vores nabolande er det helt almindeligt, at der er gjort plads til campere ved havne, parker og sågar parkeringspladser, der kan have åben hele året. De vil være et fint supplement til campingpladserne.

Læs også
Visit Aarhus: Det er en naturlig bekymring
Abonnement

Indlæser debat