Debat: Så dumme er vi alligevel ikke i Silkeborg

24. maj 2020, 19.20

FREDBERGSAGEN Hårdt presset forsøger regionrådsformand Anders Künau nu at indlede en desperat redningsplan ved at smide adskillige millioner på bordet til en fremtidig udbedring af Silkeborg Sygehus samt hyre en mægler til at udbedre de arbejdsmiljømæssige skader i Silkeborg og Viborg. Det giver minder om den berygtede italienske kaptajn, som for år tilbage var en af de første til at forlade skuden, da han havde sejlet skibet på grund. Anders Künau smider en del millioner i spil til sygehuset i Silkeborg og tror dermed han kan skabe ro på sygehuset. Det er som at smide benzin på bålet. Kan han dog ikke forstå, at den nuværende ledelse i Viborg er kørt ud over kanten.

Overlæge Ulrich Fredberg blev fyret grundet ét – skriver ét - bekymringsbrev fra en overlæge i Røntgenafdelingen på Silkeborg Sygehus.

Nu har over 300 ansatte på både Silkeborg Sygehus og Børneafdelingen på Viborg Sygehus sendt bekymringsbreve om mistillid til den nuværende ledelse. Hvis ikke det kan få regionsformanden samt de øvrige regionsmedlemmer til at udskifte den nuværende ledelse, må det være op til vælgerne i efteråret 2021 at sammensætte et nyt regionsråd, som kan genskabe arbejdsmiljøet og give medarbejderne tryghed og ytringsfriheden tilbage.

Silkeborg skal have egen ledelse, egen akutskadestue og fødeafdeling tilbage, og det behøver ikke som Anders Künau udtaler til pressen at blive et fordyrende led. Tværtimod har vi i Silkeborg tidligere under egen ledelse nemlig kunnet udvise sorte tal på bundlinjen, i øvrigt som det eneste hospital i regionen. Anders Künau har stået i »mesterlære« hos tidligere formand Bent Hansen. Bent Hansen mestrede også »salamimetoden« til fuldkommenhed. Først deler du lidt ud. Så varsler du store besparelser, som så efter hårde forhandlinger, til alles tilfredshed ender i mindre besparelser.

Vi hopper ikke længere på dette stunt Anders Künau - nu er nok - nok. Som Hans Krabbe skriver i lederen i MJA så minder det om et stort hold kæft bolsche, det holder ca. lige så længe som varmen ved at tisse i bukserne.