Kildemarked på Klosterlund

Hvert år besøger mange Kildemarkedet ved bredden af Bølling Sø. I år er det den 16. juni

Udgivet:11. juni 2019, 10.10

Læsetid:1 minut

Søndag d. 16. juni er der masser af aktiviteter på museet ved Engesvang.

ENGESVANG Igen i år er der masser af oplevelser for både store og små, når Klosterlund Museum og museets trofaste støtter holder Kildemarked. Nostalgien er i centrum på det kulturhistoriske marked. Som gæst kan man snuse til en række vidt forskellige gammeldags håndværk som knipling, børstenbinding, plantefarvning og meget mere.

Man kan også tage en tur i hestevogn, gøre en god handel i boderne eller få en frokost i det grønne. Traditionen tro vil smedene vise hvordan man »ringer« et vognhjul, det lokale kor »Ekko« og musikgruppen »Én gang om året« optræder igen i år, og som vanligt vil det være muligt at få grillet lammesteg til middagsmad.

Kildemarkedet ved Klosterlund har fokus på det kulturhistoriske indhold, og markedets gæster kan se hvordan forskellige traditionelle håndværk blev udført i gamle dage.

Viften af håndværk er bred og spænder fra tekstilhåndværk og kunsthåndværk til savværk, rebslagning og smedning. Men er man mere til benzin i blodet, vil det nok være veterankøretøjer i form af motorcykler og brandbiler, der trækker mest.

Der er også rig mulighed for at handle i de mange boder eller besøge museet, der har åbent hele dagen.