100-årig fra Kjellerup

22. oktober 2019, 13.30

Inger Sørensen er fyldt 100 år.

FØDSELSDAG: Inger Sørensen, Kjellerup, fyldte forleden 100 år.

Hun blev født i Nisset den 20. oktober 1919, som datter af Anna Marie og Michael Nielsen.

Da Inger var ni år, flyttede familien til Hinge, hvor Inger havde resten af sin barndom og ungdom.

Som det var almindeligt på den tid, gik Inger ud af skolen efter 7. klasse men havde senere et ophold på Haslev højskole på Sjælland. Haslev var i øvrigt også Ingers mors hjemegn.

Som ung arbejdede Inger dels som tjenestepige forskellige steder, blandt andet på Djursland, dels som kokkepige på blandt andet Vinderslev plejehjem.

I 1946 blev hun gift med Edvard Sørensen, og de bosatte sig i hans fødehjem, Tjørnely i Resdal.

Sammen fik de tre børn, Anna og tvillingerne Henning og Birthe.

Da børnene var blevet voksne, og Inger fik lidt mere tid, tog hun en uddannelse som sygehjælper og blev ansat på Rødegård i Resenbro, hvor hun var i ca. 10 år. Hun tog også kørekort, så hun selv kunne køre til og fra arbejde.

I 1990 døde Edvard, og efter to år besluttede Inger at sælge ejendommen og flytte til Kjellerup.

I Kjellerup har Inger været aktiv som medhjælp i genbrugsbutik og som frivillig på Fuglemosen. Så har hun været en flittig gæst i Alhuset, hvor hun har kniplet mange fine ting og også gjort det i hardangersyning. Og ikke mindst har hun gennem alle årene været glad for at komme i Meninghedshuset i Kjellerup.

Som årene er gået, er Inger blevet både farmor, mormor og oldemor. Hun har i dag, udover de tre børn, ni børnebørn og 13 oldebørn.

Inger bor fortsat i eget hus, hvor hun stadig laver mad til sig selv og i øvrigt klarer sig med hjemmehjælp et par gange om dagen.

Inger interesserer sig levende for hele sin store familie, og ikke en eneste fødselsdag bliver glemt.

Det hænder da heller ikke så sjældent at der dukker et kendt ansigt op, og her er der altid et stykke kage og en kop kaffe at få.

Dagen blev fejret med familie, naboer og venner.