Kan man reelt stole på Venstres Landsorganisation?

Udgivet:22. januar 2022, 08.11

Læsetid:2 minutter

Af Mads Kristiansen Medlem af Venstre og tidligere formand i VU Silkeborg.

OPSTILLINGSMØDE Poul Dahl skriver, at han og Arne Ruskjær ikke havde dømt Nikolaj Møller Jensen på forhånd. Men hvis man imidlertid fortsætter læsningen af Poul Dahls læserbrev, så kan man ikke helt undgå at få en anden opfattelse.

Han underkender fortsat, at de fejl der er i Venstres og VUs medlemslister, var årsagen til problematikken på opstillingsmødet den 26 august. Det med den begrundelse, at det er hvad Venstres Landsorganisation siger i deres redegørelse. Netop dette skal man være kritisk overfor. For i hvilket tilfælde og hvordan kunne Venstres Landsorganisation finde på at tale usandt omkring tingenes tilstand?

Hvis man systematisk har flere VU-navne på Venstres medlemslister, så er disse fejl nok opstået lang tid før opstillingsmødet. Dette ville med stor sandsynlighed medføre omvalg internt i Venstre landet over.

Dette gælder også opstillingsmødet om Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune, hvor valget stod mellem Venstres Landsorganisations yndling Eva Kjer Hansen og byrådspolitiker Jakob Ville, hvor stemmeforskellen var på blot 10 stemmer til Eva Kjer Hansens fordel.

Venstres Landsorganisation har dermed haft utallige grunde til at påstå, at disse fejl ikke havde indflydelse på valget. Men man skal da være mere end naiv for at tro, at en fejl i deres medlemslister, som gør at man f.eks. ikke sletter gamle VU-medlemmer, ikke har haft indflydelse på opstillingsmødet.

I øvrigt er det også vigtigt at fortælle, at Venstres Landsorganisation ikke ville sende deres medlemsliste til politiet under deres undersøgelse af sagen, åbenbart grundet GDPR lovgivning. Man må jo mene, at politiet nok i sådanne tilfælde burde kunne få lov til af se disse lister på trods af GDPR lovgivningen. For mig virker det i hvertfald yderst besynderligt.

Hvorfor blev medlemslisten pludselig væk og hvem af enten stemmetællerne eller dirigenten Marianne Bredal (hovedbestyrelsesmedlem af Venstres Landsorganisation), havde den første medlemsliste, sidst?

Og må man ikke formode, at hvis der var en reel mistanke imod Nikolaj Møller Jensen, så havde man passet på den medlemsliste, man mente så mistænksom ud? For det var jo stemmetællerne og dirigenten, der har ansvaret for listen, efter at de fik den udleveret.

Så hvem forsøgte egentlig at skjule noget, og hvorfor blev Nikolaj Møller Jensen mon syndebukken i sagen?

Poul Dahl mener, at han kender sandheden og fakta, men denne sag er meget kompliceret og kun en brøkdel har været trykt i Midtjyllands Avis.