B.J. Trading konkurs - men medarbejdere beholder job

Ny ejer vil drive firmaet videre - omkring 15 job sikret, men ikke nødvendigvis i Thorsø

3. august 2019, 12.00

De omkring 15 ansatte i B.J. Trading beholder deres job, selv om firmaet er gået konkurs. Den nye køber overtager samtlige ansatte i Thorsø-virksomheden. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

THORSØ B.J. Trading i Thorsø er gået konkurs - et trist punktum for en kendt Thorsø-virksomhed, der har eksisteret i mere end 20 år.

Men et lyspunkt i sagen er, at det er lykkedes at sælge B.J. Trading til et andet firma på markedet, og det sikrer de omkring 15 medarbejdere, der følger med i virksomheds-overdragelsen.

- Vi er alle sammen ansat i det nye firma, og det er vi selvfølgelig glade for, siger en medarbejder, der ikke vil træde frem med navn, til Midtjyllands Avis.

Almindeligt åbent

B.J. Trading, der i de senere år har haft til huse i en ny bygning på Håndværkervej i Thorsø, har haft almindeligt åbent siden konkursen i juli.

Det har Aarhus-advokaten Morten Bjerregaard Nielsen fra Bjerregaard Advokatfirma, der er indsat som kurator, lagt stor vægt på, og det har B.J. Tradings mangeårige direktør, Johannes Jessen, været med til at sikre.

Han har også været på normalt arbejde i firmaet siden konkursen, men havde fredag ikke tid til at tale med Midtjyllands Avis.

Hurtigt salg

Morten Bjerregaard Nielsen fortæller, at han straks efter konkursen i samråd med en række store kreditorer tog kontakt til omkring 20 firmaer i samme branche. Der blev forhandlet indgående med tre-fire mulige købere, og efter en uge var en aftale om salg lukket.

Hvem køberen er, og hvad prisen er, vil han ikke oplyse med henvisning til sin tavshedspligt.

- Fornuftig pris

- For mig har det været vigtigt at holde driften kørende, fordi man kan få en højere pris for en on-going virksomhed fremfor at sælge et varelager, siger Morten Bjerregaard.

- Det har sikret en fornuftig pris situationen taget i betragtning og på grundlag af en ekstern vurdering. Men først og fremmest er det da glædeligt, at det er lykkedes at bevare arbejdspladserne, tilføjer han.

Morten Bjerregaard fremhæver, at det, der er solgt, er B.J. Tradings varelager, hjemmeside og brand.

Bygningerne er ikke omfattet og det er firmaets debitor-krav heller ikke.

Adressen er fortsat uændret på Håndværkervej i Thorsø, men hvad der vil ske på længere sigt, er ikke afklaret.

- Min opgave er at sælge ejendommen bedst muligt for kreditorerne, og det vil være op til en ny ejer at lave en eventuel lejekontrakt med firmaet, siger kuratoren.

Åbnet i 1997

B.J. Trading blev åbnet i 1997 og har gennem en årrække vokset sig stor i et hastigt voksende marked for nethandel. Virksomheden satsede fra starten først og fremmest på it-udstyr, men har siden taget mange andre varegrupper med - fra værktøj og mikrobølgeovne til kontorartikler, el-artikler, legetøj og meget andet.

En niche-del i virksomheden gælder handel med specialøl, der sælges via Øltønden.dk

Tab på kunder

Baggrunden for konkursen er primært flere større tab på udenlandske kunder.

Med nethandel som den helt overvejende aktivitet kunne man tro, at mange kunder, der har købt varer online, men endnu ikke modtaget dem, risikerede at miste deres køb. Men det er et mindre problem, for som udgangspunkt er der først blevet trukket penge, når varen er afsendt, siger Morten Bjerregaard.

Gavekort gangbare

- Det er ikke noget, jeg må lægges særskilt vægt på som kurator, da min opgave er at varetage kreditorernes samlede interesser.

Men det er mit indtryk, har den nye køber vil indvilge i at indfri gavekort, tilgodebeviser og den slags, siger Morten Nielsen.

Konkursbehandlingen foregår ved Skifteretten i Randers.