Mestre forsvarede titlen på Gudenåen

14. september 2020, 10.52

Anne Sofie Winther har gjort det til sin specialitet at vinde Tour de Gudenaa. Foto: Dansk Kajak Forbund

KAJAK Silkeborg-roerne Anne-Sofie Winther og Nicolai Winther forsvarede deres titler, da der lørdag blev afviklet Tour de Gudenaa fra Silkeborg til Randers.

For Anne Sofie Winther var det fjerde gang i træk, at hun vandt det 70 kilometer lange løb, mens Nicolai Winther nu er dobbelt »tour-vinder«.

- Det var fedt at vinde for fjerde år i træk, og nu går jeg naturligvis efter den femte sejr til næste år. Nu må vi se, om det kan lykkes, for jeg føler, at der bliver lagt større og større forventninger på mig, for hver gang jeg vinder. Men indtil videre er det jo gået meget godt, sagde Anne Sofie Winther.

Hos herrerne vandt Nicolai Winther foran klubkammeraten og den nykårede danmarksmester, Thorbjørn Rask, der mod slutningen af løbet måtte give fortabt.

- Jeg vidste på forhånd, at Thorbjørn ville give mig kamp til stregen. Det gjorde han også, så på de sidste 10 kilometer var mine depoter ved at slippe op. I den situation var der ikke andet at gøre end at ro alt det, jeg kunne og håbe på, det rakte til mål. Det gjorde det heldigvis, og med fire kilometer tilbage kunne jeg se, at Thorbjørn måtte slippe, sagde Nicolai Winther.

I herrenes toerkajak gik sejren ligeledes til Silkeborg Kajakklub.

Her vandt Søren Maretti for andet år i træk. Sidste år var det med Casper Pretzmann, i år kom han først i mål med Nikolai Thomsen.

I damernes toerkajak gik sejren til Caroline Holm Bergendorf fra Kajakklubben Esrum Sø og Emma Bock fra Hellerup Kajakklub.