Mindeord: Et varmt og ordentligt menneske er her ikke længere

Nelly Just var lærer på Vium-Hvam Skole. Her skriver en tidligere elev og senere kollega om sine personlige minder om hende:

11. november 2021, 11.30

MINDEORD: Lis Pedersen, Blichersvej, Thorning, har skrevet følgende mindeord:

Tidligere lærer Nelly Just er død efter kort tids sygdom, 91 år gammel.

Nelly var lærer, først på Hvam skole og siden på Vium-Hvam skole, da den stod færdigbygget i 1962. Her havde hun sit arbejdsliv frem til 1990, hvor Vium-Hvam skole blev nedlagt.

Jeg havde den glæde at kende Nelly gennem mange-mange år. Først da jeg startede som elev i første klasse på Hvam Skole og siden som voksen, da vi blev kollegaer på Vium-Hvam Skole. Her var Nelly 1. lærer og jeg blev ansat som leder af den lokale SFO.

Nelly var et varmt og ordentligt menneske, som kun så det bedste i alle mennesker, store som små. Hun var altid parat til at gå en ekstra mil for de børn der havde forskellige udfordringer. Mine egne to børn nåede også at opleve Nelly som lærer på Vium-Hvam skole, inden den lukkede, og i dag ser de begge tilbage på en tryg og god skolestart, især takket være Nelly.

Skæbnen ville, at jeg som voksen blev kollega med Nelly. Det var en glæde, også fordi at jeg i de mellemliggende år havde besøgt Nelly, når det bød sig.

Nelly var et meget hjælpsomt og lattermildt menneske. Altid lyttende og engageret. Jeg har haft mange sjove timer sammen med Nelly.

Det var en svær tid for Nelly, da skolen lukkede. Men hun tog de udfordringer, det gav, på fineste vis.

Efter Alfred og Nelly flyttede til Kjellerup, besøgte både min mand og jeg dem og blev altid mødt med smil og stor gæstfrihed. Dette fortsatte efter, at Alfred døde. Det sidste besøg hos Nelly var præget af hendes sygdom. Men trods alvorlig sygdom roste Nelly altid de ansatte i hjemmeplejen og i sygehusvæsenet.

Jeg mødtes med Nelly kort tid før, hun døde.

Nelly var et troende menneske og gav udtryk for ved vores sidste møde, at hun var klar til at sige farvel til livet.

Nelly var et lille, men et stort menneske, som jeg vil mindes med glæde og stor kærlighed.

Indlæser debat