Slut med grøn energi!

8. juli 2020, 12.07

Foto: Jakob Stigsen Andersen

SOLCELLER Fra alle sider i dette samfund lyder råbet: Grøn energi - væk med CO2. Bortset fra at dette udsagn, og de 70 % reduktion, der efter alt at dømme er en illusion, som næppe har sin gang på jorden - uden at det totalt vil koste os al fremskridt, er der tegn på, at ønsket ikke efterleves hos magthaverne. Et lille eksempel:

Undertegnede fik i sin tid solceller på taget. Beregnet produktion til 3200 kwh. Cirka vort årlige forbrug. Systemet blev opsat, da der var ministeriel garanti for, at produktionen ville blive lagt som reserve til senere afhentning (i vinterperioden). Det var en udmærket løsning, solcellerne højproducerede om sommeren, hvor vindmøllerne oftere stod stille. Om vinteren var det omvendt, med andre ord en udmærket komplettering af begge systemer!

Det varede da heller ikke længe, før venstreministeren (en borgerlig minister!) begyndte at ømme sig. Først skulle vi betale for at sende strømmen retur, gennem det ledningsnet vi førhen havde betalt for oprettelsen af. Men ikke nok med det, nu fandt venstreministeren ud af, at vi jo ikke betalte moms og afgifter af den strøm, vi selv havde produceret. Og en sådan borger var det værste, han kendte! En borgerlig politiker!

Så nu får jeg afregning honoreret med elbørsens pris. For nærværende fra 7 til 11 øre pr. kwh. Og den sælger systemet så til 2,25 kroner pr. kwh - til mig !

Forleden brændte Danfoss-konverteren af. Den havde jeg i sin tid betalt ekstra for - forsikret i 10 år, så den blev erstattet. Men reparationen stod til omkring 4000 kr. - og min årlige produktion indbringer max. 250 kr. Så nu bliver vort solcelleanlæg sat på stand by.

Det kan være, der kommer en ny ejer af huset, som kan bruge strømmen til hashproduktion, eller noget andet hyggeligt, jo men min investering på 76.000 kr. kommer ikke det grønne Danmark til gavn. Og tilsvarende vil det jo gå med alle de andre solcelleanlæg, som ligger på folks tage. Bryder konverteren ned er alt tabt. Produktionen kan ikke engang opveje almindelig vedligehold. Og alt tyder på, at konverteren har begrænset levetid.

Hele sagen kan illustreres med, at jeg skulle betale afgifter og moms af den varme, jeg nyder, når jeg fælder et af mine egne træer og putter det i brændeovnen!