Midtjyske Meninger: Triumph??

Udgivet:11. maj 2023, 11.41

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Inger Christensen Virklund

Efter en periode med regn og koldt vejr ser vi nu frem til udsprungne bøgetræer og lun luft. Man kan gå og ordne krukker i haven: Både brugsen og diverse planteskoler regner vel også med kunder i den forbindelse: Vi skal jo alle sørge for plads til bier, sommerfugle og hvad der ellers er i biodiversitetens hellige tegn. Ud over bierne er der jo også penge i luften for planteskolerne!

For mange unge er maj måned hektisk og grusom. Det er dér alle afgangsprøverne, alle optagelsesprøverne og alle eksaminerne ligger. Så kan bøgeskoven være nok så grøn. Mange af de unge må stå imod fristelserne og læse, blive klogere og lade solcremen ligge til bedre tider. Sådan er det, og sådan har det været for mange før dem.

Den slags er man jo så forskånet for som pensionist. Men hvad kan maj måned så betyde og udfordre dagens klummeskribent med?

Jo, jeg har udfordret mig selv. Al den snak om klima og beskyttelse af både Gudenåen, Tange sø, genbrug og affaldssortering. Hvad kan JEG dog gøre?

I maj 2022 købte jeg en kjole. Det er stadigvæk en pæn kjole, og jeg er glad for den. Jeg valgte så at gøre noget ved det. Det med overforbruget og klimakrisen. Alle taler om det, og mange har vældige meninger og holdninger, der er formuleret rigtig fint. Krisen og alt det andet: Intet indkøb af tøj før maj 2023 valgte jeg så at sige. Et helt år vansmægtede jeg. KAN det lade sig gøre ikke at lade sig friste af butikkernes tillokkende tilbud?

Der VAR tøj nok i klædeskabet. Det handler om nogle gange at kombinere lidt kreativt. Og så kommer man til at tænke på: - Hvorfor købte du egentlig ...?

Projektet er gennemført. Det er maj 2023. Jeg har nu været på indkøb. Det gik rigtig, rigtig godt. Her i en sluttet kreds: Jeg har købt en ny BH. Da den søde ekspedient så på den, jeg havde på hjemmefra, udbrød hun: » Ja, DET er da vist en gammel Triumph«.

- Jeg tænkte: Motorcykel? Bil? Veteran?

Begynd med dig selv. Gå i klædeskabet. Brug, sortér eller giv væk i stedet for at smide ud.

Og hvad gør det så, at man måske bliver betragtet som en meget gammel og slidt Triumph? - Bøgen er sprunget ud også for os, der ikke læser til eksamen, men har købt en ny BH!

Men de gjorde det altså godt dengang!

Indlæser debat