Når det hele går i selvsving

Udgivet:21. november 2022, 10.46

Læsetid:2 minutter

Af Helle Præsius Busk (S) Jan Beck-Nielsen (NB), Lars Hansen (SF) og Peter Sig Kristensen (EL). Medlemmer af plan- og vejudvalget i Silkeborg

VEJTRÆER Vi har udvalgsstyre i Silkeborg Kommune.

Det betyder, at plan- og vejudvalget på samme vis som de andre fagudvalg under byrådet i Silkeborg Kommune som udgangspunkt ordner egne forhold. Det sker inden for de områder, det er aftalt, vi skal arbejde med, og indenfor det budget, vi er blevet givet af byrådet.

Vi er medlemmer af plan- og vejudvalget, og vi har været med til at tage en beslutning, som åbnede op for, at der som del af besparelser i næste års udvalgsbudget blev fældet kommunalt ejede træer langs vejene i Silkeborg Kommune.

Den åbning ønsker vi at lukke ned for igen. Vi tog en forkert beslutning.

Vi har god tid til at tage en ny beslutning. Vi er ikke begyndt at bruge af budgettet for 2023 endnu.

Vi tager beslutninger i møder, og ikke i medierne. Vi har møde igen i starten af december måned. Her regner vi med, at alle plan- og vejudvalgets syv medlemmer er med på formelt at fælde beslutningen om træfældningen.

Vi regner også med, at vores gode fagfolk på rådhuset og på entreprenørgården her bliver sendt hjem med en lille opgave. De skal nemlig finde ud af, hvor pengene så skal spares, når de ikke skal spares på træfældningen. Den nye besparelse tager vi så beslutning om til januar.

Vi har nemlig udvalgsstyre i Silkeborg Kommune. Det betyder, at vi tager de opgaver på os, som byrådet har givet os. Vi fægter ikke vildt i blinde og skælder ud til højre og venstre, mest til venstre i byrådssalen, når vi har et hul i budgettet. Vi giver ikke byrådet eller borgmesteren skylden. For vi er selv med i byrådet, og vi har selv alle peget på borgmesteren. Vi tager ansvar for den opgave, vi er blevet stillet af byrådet.

Vi har udvalgsstyre.

Vi har ikke formandsstyre eller mediestyre. Heller ikke, når formand og medier går i selvsving.

Svar fra redaktionen

Kære Helle Præsius Busk, Jan Beck-Nielsen, Lars Hansen og Peter Sig Kristensen...

Det er godt at se, at I erkender, at I tog en forkert beslutning angående vejtræerne. Ros for det.

Som lokalt medie skal vi dække, hvad der besluttes i byrådets udvalg.

Vi fandt det bemærkelsesværdigt, at plan- og vejudvalget ville fælde et stort antal træer for at spare.

Det indhentede vi kommentarer til og skrev om, hvilket affødte heftig debat blandt silkeborgenserne, som ikke forstod beslutningen. Klassisk journalistik fra et lokalt medie med daglige nyheder og debat. Vi vil gerne lære og udvikle os til gavn for Silkeborg.

Så hvor var det præcist, vi gik i selvsving?

Med venlig hilsen

Hans Krabbe, chefredaktør

Indlæser debat