Gågaden skruer op for det grønne

Frem til 1. juli er en del af Vestergade omdannet til en »skov« med træer, skovbund og sten

7. juni 2019, 14.02

Bliver det grønne forsøg i Vestergade en succes, er det tanken, at træer og beplantning skal etableres som små »grønne øer« på Vestergade, Søndergade og Søndertorv. Mens Vestergade får skov, får Søndergade og Søndertorv steder med vand integreret i bybilledet. Foto: Martin Ballund

Silkeborg Normalt forbinder man ikke duften af granskov med en shoppingtur i gågaden. Men ikke desto mindre er det den duft, der møder kunder, der tager på strøgtur i Silkeborg i denne måned.

I Vestergade står krukker med træer, mens store sten og flis ligger på gaden. Og i næste uge følger stykker af skovbund fra lokale skove.

Alt dette er et forsøg, der frem til 1. juli skal inkorporere det grønne i Silkeborgs bymidte.

- Vi har talt med omkring 1000 borgere om, hvad vi kan gøre med byrummet. Og de ønsker sig den grønne natur ind i byen. Derfor skruer vi nu op for det grønne, siger Birgit Holst, projektleder og landskabsarkitekt i Silkeborg Kommune.

Tiltaget bliver lavet for at gøre Silkeborg til en mere populær handelsby.

- Hvis vi skal være i Top 10 over attraktive handelsbyer, så er der nødt til at være mere end bare gode butikker i midtbyen. Et godt handelsmiljø handler også om omgivelserne, siger Birgit Holst.

Samtidig skal butikkerne være med på idéen.

- Det er et drastisk indgreb i gågaden. Derfor er det vigtigt, at butikkerne bakker op om projektet, understreger projektlederen.

Ny dynamik i gågaden...