Ry

Danmarks stærkeste børnehaveleder

48-årige Annette Rehoff Christensen er daglig leder af Bison Børnhave i Gl. Rye, og samtidig har hun danmarksrekorden i bænkpres

Udgivet:01. maj 2014, 14.58

Læsetid:2 minutter

Annette Rehoff Christensen skal repræsentere de danske farver til verdensmesterskaberne i bænkpres i Rødby den sidste weekend i maj. Foto: Jens Anker Tvedebrink

9 år siden

RY Nede i Ry Motionsklub er Annette Rehoff en af gutterne. Hun træner styrkeløft med de unge knægte, og hun er med på jargonen og de stille drillerier, når hun sætter flere kilo på vægtstangen.

For to et halvt år siden fik hun sin konkurrencelicens, og ved sit første stævne satte hun dansk rekord i bænkpres for kvinder med 112,5 kilo. Den danske rekord har hun stadig, og den er nu på 122,5 kilo uden hjælpemidler og 152,5 kilo med bænkprestrøje på.

- Jeg har aldrig tænkt over, hvor stærk jeg er, for jeg har altid trænet med mænd, siger 48-årige Annette Rehoff Christensen, som træner hver anden dag og i en time til halvanden ad gangen.

Træning har været en væsentlig del af Annette Rehoff Christensens liv. Hun har dyrket svømning, springgymnastik, basketball og masser af atletik. Og det har altid været på højt niveau.

Hun er blandt andet blevet dansk mester i atletik for hold i Aarhus 1900 flere gange, og blandt meritterne er et dansk indemesterskab i kuglestød i 1990.

De seneste par år er atletikken blevet skubbet lidt i baggrunden. Dog blev hun i 2011 dansk veteranmester i hammerkast, kuglestød, diskokast, vægtkast og kaste-femkamp.

Den 23. maj skal hun til VM i bænkpres i Rødby på Lolland. Her stiller hun både op i holdkonkurrence og i den individuelle konkurrence, og målet er klart.

- Jeg håber, at jeg kan sætte en ny danmarksrekord, og jeg regner med at starte med 155 kilo til stævnet, siger hun.

Til daglig er Annette Rehoff Christensen leder af børnehaven Bison i Gl. Rye. Her bliver danmarksrekorden taget med et smil.

- Børnene synes, at det er sjovt. De kan for eksempel finde på at sige, at deres far er stærkere end mig, fortæller institutionslederen med et smil på læben.

På tirsdag fejres Annette Rehoff Christensen som Årets Idrætsudøver 2013 i Skanderborg Kommune ved et arrangement i Kulturhuset.