Efter brand: Ejere og rejseselskab vil genopføre Hotel Julsø

Ejerne af Hotel Julsø vil sammen med Topas Explorer Group genopbygge stedet og genoplive hoteldriften for foden af Himmelbjerget

10. januar 2021, 09.00

I februar sidste år brændte det ikoniske Hotel Julsø ned til grunden, imens privatboligen (til højre i billedet), som tidligere har fungeret som hotel, blev reddet. Nu arbejder ejerne af Hotel Julsø sammen med Topas Explorer Group på et projekt, som går ud på igen at indrette privatboligen til hotelværelser og at bygge en helt ny hotel- og restaurationsbygning på brandtomten. Foto: Martin Ballund

RY Efter at en altødelæggende brand i februar 2020 udslettede det ikoniske Hotel Julsø ved Himmelbjerget, har ejerne arbejdet intenst på at finde den rigtige løsning for en genopførsel af stedet. Det arbejde er nu mundet ud i et samarbejde med det Ry-baserede rejseselskab Topas Explorer Group om et projekt, som både vil genoplive hoteldriften på Hotel Julsø og skabe en ny restaurant.

- Ønsket er at skabe et nyt idyllisk hotel i pagt med naturen og en attraktiv restaurant. Stedet skal være omdrejningspunkt for guidede ture og gode oplevelser på egen hånd, i naturen og på søerne, lyder de fra projektmagerne, som vil omdanne den nuværende privatbolig, som overlevede branden til hotelværelser og opføre en helt ny hotel- og restaurationsbygning på den tomme brandtomt.

Læs også
Reporter ved Hotel Julsø: Voldsomt og uvirkeligt syn
Abonnement

32 værelser

- Planen er, at hotellet i de to bygninger skal kunne byde overnattende gæster velkommen i tilsammen 32 værelser. Det påtænkte restaurant- og hotelbyggeri vil være højere end den tidligere bygning, men bestemt af det nuværende byggefelts afgrænsning er det muligt at lægge bygningen smidigt ind i terrænet op mod den naturlige skovbund og tilbagetrukket fra Julsø. Ved at lade udformningen af bygningen følge det eksisterende terræn og lægge den ind i den kunstige udgravning, som den nedbrændte bygning efterlod, vil det nye byggeri kunne udfylde det nuværende ar i naturen og visuelt virke som en mere naturlig del af landskabet. Det er også tanken, at bygningen skal begrønnes med mos og græs på alle flader, skriver de nye samarbejdspartnere i en pressemeddelelse.

Et perfekt match

- Vi tror på et grønt og bæredygtigt udtryk i en nutidig arkitektonisk fortolkning som videreførelse af den kulturhistoriske arv på Hotel Julsø, siger direktør i Topas Explorer Group, Jørgen Sølvsten Nielsen.

Topas Explorer Group har mange års erfaring i at drive hoteller og lodges på naturskønne steder rundt omkring i verden med bæredygtighed som omdrejningspunkt og driver ligeledes et rejsebureau med hovedkontor i Ry.

- Det er for os et perfekt match at indgå i et samarbejde med Topas Explorer Group. Vi har den samme forretningsmæssige forståelse og et fælles ønske om at genrejse Hotel Julsø i en ny og bæredygtig form, siger Kristina Junker Ceravolo, som sammen med Pasquale Ceravolo har ejet og drevet stedet i over tyve år.

- Det er mit ønske at gøre Hotel Julsø til en rentabel helårsforretning og videreføre det gastronomiske niveau vi har givet stedet igennem en lang årerække, tilføjer Pasquale Ceravolo, som savner kokkearbejdet i køkkenet ved foden af Himmelbjerget.

- Det er for os et perfekt match at indgå i et samarbejde med Topas Explorer Group. Vi har den samme forretningsmæssige forståelse og et fælles ønske om at genrejse Hotel Julsø i en ny og bæredygtig form.

Kristina Junker Ceravolo, medejer, Hotel Julsø

Håber på opbakning

Som en del af projektet ønsker samarbedspartnerne også at forskønne området på havnearealet, hvor Hjejlen lægger til i sommerhavåret med et nyt ishus og offentlige toiletter.

- Samarbejdet med Hjejleselskabet, som hvert år sejler omkring 130.000 gæster til Himmelbjergets fod har stor betydning for stedet, og ønsket er at skabe en større synergi imellem sejladsen og ophold på og ved Himmelbjerget, lyder det fra Kristina Junker Ceravolo, som tilføjer, at der den seneste tid har været en god dialog med Skanderborg Kommune og Miljøstyrelsen. Forude venter nu en politisk proces, som projektmagerne håber på stor opbakning til.

Læs også
Borgmester: Alle sejl skal sættes til for at få Hotel Julsø genopført
Abonnement
De var et hårdt slag for Kristina og Pasquale Ceravolo, da branden udslettede deres højtelskede og mangeårige arbejdsplads ved bredden af Julsø. Nu er de klar til sammen med Topas Explorer Group at kæmpe for at få genopbygget stedet som hotel og indbydende ankomstplatform for de op mod 130.000 turister, som hvert år kommer sejlende til Himmelbjerget og lægger til ved det ikoniske hotel. Foto: Martin Ballund