Ry Fodbold er årets østjyske klub

I Ry Fodbold er medlemstallet steget betydeligt, selv om der følger krav med at være i klubben

Udgivet:22. november 2021, 13.47

Læsetid:2 minutter

Ry Fodbold er Årets Fodboldklub 2021 i DBU Jylland Region 3. Fra venstre er det Claus Warming (Region 3), Preben Larsen, Casper Dalhoff, Peter Kilden Grøn (alle tre Ry Fodbold), Hans Jørgen Larsen, Værum GF (der vandt prisen i fjor) og Anne Andersen (Region 3). Foto: DBU Jylland

RY Blandt mere end 300 fodboldklubber har Ry Fodbold vundet prisen som »Årets Fodboldklub« i DBU’s Region 3, som dækker hele Østjylland fra Vejle i syd til Randers i nord. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Vi er enormt stolte af prisen. Glæde og fællesskab er to af de vigtigste grundprincipper i Ry Fodbold, og DBU har bemærket, hvordan vi har formået at nytænke de udfordringer, der ellers er kendetegnende for et presset foreningsliv rundt om i landet.

- Vi har blandt andet en frivilligbank med 650 personer, som er klar til at hjælpe, når der er behov, siger Casper Dalhoff, bestyrelsesmedlem i Ry Fodbold.

Casper Dalhoff fortæller, at de 650 personer har sagt ja til at hjælpe inden for specifikke områder som at klargøre baner, læse korrektur, søge sponsorer og praktisk hjælp arrangementer.

Da der i sommer skulle bygges et udendørs cafe-miljø ved fodboldklubben, mødte ikke mindre end 25 personer op for at give en hånd med.

Klublivet er en fælles opgave

Når man melder sig ind i Ry Fodbold, skal man angive, hvor en eller flere i ens husstand potentielt vil hjælpe i klubben.

Man kan ikke gennemføre sin tilmelding uden at forholde sig til spørgsmålet, og det er helt bevidst fra bestyrelsens side.

- Vi siger: Giv en time, så er vi sammen om skabe en god klub. Vi oplever ikke, at kravet om frivillig hjælp skræmmer folk væk. Snarere tværtimod.

- Vi er i det hele taget meget bevidste om vores ansvar som klub, og det handler om mere end at spille fodbold.

- Det handler også om byens tiltrækningskraft og erhvervsliv. Et velfungerende og moderne foreningsliv er med til at sikre, at det er godt at bo i Ry, siger Casper Dalhoff.

Tilgang i coronatid

Ry Fodbold har 750 medlemmer, og mere end 100 af dem er kommet til efter corona-pandemien.

Det er det modsatte billede end mange andre stedet i foreningslivet, hvor mange medlemmer er forvundet efter perioden med nedlukning.

Fodboldklubbens særlige tilgang til det frivillige arbejde bliver fulgt med interesse fra Tage Nielsen (R), der er formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

- Vi sætter stor pris på foreningslivet og de lokale fællesskaber her i kommunen, og det er imponerende at se, hvordan Ry Fodbold har fået etableret et stærkt netværk af frivillige. Det er et skole-eksempel på medejerskab og motivation.

- Stort tillykke til alle de aktive medlemmer med prisen som årets østjyske fodboldklub, siger Tage Nielsen.