Naboskab skal plejes på lige fod med et ægteskab

Jesper Bastholm Munk er konfliktmægler, og han har mødt mange naboer, der er i åben strid med hinanden. For at undgå konflikter skal man tage sit naboskab alvorligt

5. april 2019, 18.03

Relation Naboskab er i slægt med både venskab og ægteskab. Det skal plejes og passes.

Sådan ser konfliktmægler Jesper Bastholm Munk fra Center for Konfliktløsning på det særlige fællesskab, vi alle kan få med dem, som vi tilfældigvis er blevet naboer til.

- Men alligevel viser undersøgelser, at hver femte af os har en konflikt med vores nabo. Men hvorfor er det sådan? Det bør vi spørge os selv om, for naboskab skal plejes lige som alle de andre begreber i vores liv, der slutter på »skab«. Det handler om, at vi alle har et ansvar for, at fællesskabet lykkes, siger Jesper Bastholm Munk.

Han foreslår derfor, at vi bliver meget bedre til at kommunikere med hinanden. Og at vi tør åbne mere op og invitere os selv indenfor hos naboen, men med respekt for hinandens grænser selvfølgelig.

- Hvis der opstår en konflikt mellem to naboer, så kan den meget lettere løses, hvis man har en god relation til hinanden i forvejen, så man bør begynde i det små med at låne en kop sukker af sin nabo, sige ordentlig godmorgen over hækken og måske tage en kop kaffe sammen, siger Jesper Bastholm Munk

Naboskab som venskab...