Vinder kåret: Lokal handicappris uddelt i dag

Torsdag uddelte Handicaprådet årets handicappris, hvor 12 var indstillet

Udgivet:03. december 2020, 11.23

Læsetid:2 minutter

Der var smil under modtagelsen af hæderen. Fra venstre er det Lisbeth Søndergaard Pedersen, der står bag indstillingen, Jette Lassen (instruktør i foreningen), Allan Hedegaard Nielsen (bestyrelsesformand i foreningen) og Ole Thykær (formand for Handicaprådet i Favrskov Kommune). Foto: Favrskov Kommune

FAVRSKOV Der er udfordringer i et liv med handicap, og derfor er det væsentlig at hylde de folk og foreninger, der gør en indsats for mennesker med handicap.

I år har Favrskov Kommune modtaget 12 forslag til vindere af handicapprisen, men kun én løb med sejren, den fornemme titel og 5.000 kroner, da Handicaprådet torsdag uddelte prisen.

Årets vinder er Krop & Sind Favrskov, som er en idrætsforening for psykisk sårbare.

- Foreningen prioriterer det sociale højt, og motionen foregår i trygge rammer, der netop er så afgørende for borgere med en mindre fysisk funktionsnedsættelse eller psykisk funktionsnedsættelse. Hvis foreningen ikke var der, ville mange af de borgere sidde hjemme. Jeg håber, foreningen kan fortsætte det gode arbejde, og jeg vil opfordre de berørte borgere til at finde nogen at følges med, så de søger det vigtige fællesskab, siger Lisbeth Søndergaard Pedersen fra Lading, som stod bag indstillingen af foreningen.

Læs også
Hvem skal vinde handicapprisen? Hvem skal vinde handicapprisen?
Læs også:
Hvem skal vinde handicapprisen?

Bestyrelsesformand for Krop & Sind Favrskov, Allan Hedegaard Nielsen, er på foreningens vegne glad og beæret over prisen.

- Det er jo altid godt at blive betænkt og bemærket. Den opmærksomhed kan vi godt bruge. Og vi skal også nok finde noget at bruge præmien på de 5.000 kr. til, så vores medlemmer mærker det, siger han.

I begrundelsen for at vælge Krop & Sind Favrskov som årets vinder skriver Handicaprådet blandt andet:

»Når Krop & Sind Favrskov vinder i år, er det blandt andet fordi, foreningen med et stort frivilligt engagement får en sårbar gruppe borgere, som kan have svært ved at opsøge og trives i større foreninger, involveret i idrætsaktiviteter og klubliv, hvor socialt samvær og medinddragelse er i fokus, så alle kan få indflydelse på hverdagen i foreningen. Med tildelingen af handicapprisen håber vi også, at flere borgere får kendskab til foreningens eksistens og aktiviteter.«

Læs også
Ulstrups hal-chef hædret for godt hoppe-initiativ Ulstrups hal-chef hædret for godt hoppe-initiativ
Læs også:
Ulstrups hal-chef hædret for godt hoppe-initiativ

BEC