Gasudslip i Virklund: Entreprenørfirma kom til at grave en naturgasledning over

Torsdag formiddag kom et entreprenørfirma til at grave en naturgasudledning over på Mørksøvej i Virklund

Udgivet:08. juli 2021, 12.15

Læsetid:1 minut

Torsdag formiddag var politiet og brandvæsnet mødt talstærkt op på Mørksøvej i Virklund til en overgravet gasledning. Foto: Peter Erfurt

Raju Demian Pelle Steffens
Journalist| ras@midtjyllandsavis.dk

VIRKLUND Klokken 9.58 blev Midtjysk Brand og Redning kaldt ud til en overgravet naturgasledning på Mørksøvej i Virklund.

- Det var entreprenørselskabet, der kontaktede os. Man kan straks høre det, når man graver sådan en ledning over. Man kan stadig godt høre, at det siver ud lige nu, hvis man står tæt på, siger Andreas S. Jørgensen indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning.

På grund af den nærværende brandfare ved gasudslippet oprettede brandvæsnet et såkaldt fareområde på 100 meter, hvor beboere indenfor området skulle opholde sig indendørs og lukke vinduerne.

- Vi har netop nu indskrænket fareområdet til 50 meter omkring ledningen efter aftale med gasselskabet, som er ankommet herude. De vil grave op og lukke for gasudledningen, så der ikke længere siver gas ud, sagde indsatslederen ved middagstid efter at have været på stedet i et par timer.

Brandvæsnet havde forberedt deres grej i tilfælde af, at der gik ild i naturgassen. Men det skete heldigvis ikke.

- Det er ikke højdramatisk overhovedet. Det har foregået stille og roligt, og folk er blevet bedt om at blive indendørs. Vi har ikke været ude og varsle eller noget som helst, siger indsatslederen

Resten af sikringsarbejdet står gasselskabet for. Det er nemlig dem, der skal stoppe selve gaslækagen.

- Gasselskabet graver længere nede på ledningen og sætter en klemme på. Så man kan reparere det, der er gået i stykker, fortæller indsatslederen.