Helt uden noder: Improvisation skaber magiske øjeblikke

Udgivet:09. november 2020, 09.58

Læsetid:1 minut

Ensemble MidtVest besøger Klosterlund Museum for at spille uden noder. Samtidig får koncertgæsterne lejlighed til at udforske museet på en helt ny måde. Foto: Privat

ENGESVANG Klosterlund Museum ser frem at huse improvisations-koncerten »Øjeblikkets toner« med Ensemble MidtVest, som onsdag 18. november bruger museets rammer til en anderledes oplevelse.

Ensemblet går denne aften på scenen uden nedskrevne noder.

Ifølge ensemblet skaber improvisation magiske øjeblikke, der forener rummet, stemningerne og museets historier i et musikalsk udtryk.

Derfor bliver publikum lovet en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, hvor der samtidig er lejlighed til at udforske museet på en helt ny måde.

Ensemble MidtVest har som nogle af de få klassiske musikere siden 2007 arbejdet med klassisk improvisation. I samarbejde med ensemblets tidligere kunstneriske konsulent Carsten Dahl, der var tilknyttet ensemblet fra 2007-2017, har musikerne skabt et unikt musikalsk sprog i konstant udvikling.

På grund af nye corona-retningslinjer i forbindelse med det stadigt stigende smittetryk er det et krav, at alle der færdes rundt på museet skal bære mundbind eller visir. Kravet om mundbind gælder dog ikke, når man sidder ned til selve koncerten.