Der bliver fyret op under varmeplanen

Udgivet:10. maj 2022, 11.09

Læsetid:1 minut

Af Charlotte Green Gruppeformand for De Konservative Favrskov

VARME Selvom sommeren står for døren, er der nok flere end ellers lige nu, der bekymrer sig om den næste fyringssæson. Krigen i Ukraine, konflikten med Rusland og de deraf stigende priser på særlig gas får mange borgere til at frygte for prisudviklingen frem mod efteråret.

I Favrskov har vi heldigvis allerede en varmeplan, der beskriver i hvilke områder, kommunen vil understøtte en kollektiv forsyning. Men den er både 10 år gammel og svær at tilgå for den almindelige borger. Derfor har vi nu fra konservativ side fået trykket på speederen, så borgere og virksomheder kan få klar besked om, der er fjernvarme på vej til dem snart eller om de skal se sig om efter anden individuel opvarmning. Tanken er nu, at alle skal have besked i år, så borgerne i hele kommunen ved, hvad de kan forvente. Samtidig speeder vi godkendelsesprocessen op.

Den anden udfordring er vores gasfyrede fjernvarmeværker, der også har brug for at omstille til anden varmekilde. Også her er der heldigvis projekter i gang, som vi fra politisk side skal få godkendt så hurtigt som muligt, så ombygningerne kan komme i gang. Det hjælper både borgernes økonomi og den grønne omstilling. Derfor er vi allerede i gang og de første forslag behandles i denne uge.

Indlæser debat