Tilflyttere: De unge siger ja tak til Silkeborg ...

12. september 2019, 12.44

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TILFLYTTERE Over for kommunen må jeg bede om undskyldning for, at jeg for fire år siden sagde ja tak til Silkeborg og flyttede fra Midtsjælland til Gjern. Jeg kan jo forstå på mandagsavisens forsideartikel, at kommunen mest af alt ser min tilstedeværelse som en potentiel udgift. Den skal børnefamilierne dække samtidig med at de formodentlig bruger kommunens tilbud om vuggestue, dagpleje, børnehave, sfo, skole, idrætsanlæg, bibliotek.

Nu skal man jo ikke pege fingre ad hinanden, men jeg vil da lige gøre opmærksom på, at min pension dels betales af staten, dels består af egne opsparede midler. Der er ingen udgifter for kommunen i den forbindelse, men jeg har konstateret, at der på plejehjemmene ikke er personale nok til at sidde hos borgeren og få en snak, så den opgave klarer jeg som besøgsven. Jeg indrømmer, at det af og til koster hjemmet en kop kaffe.

I øvrigt prøver jeg at deltage i fællesskabet her i vores lille by, og holder mig i form med petanque og gåture, ligesom jeg vedligeholder hjernecellerne med foredrag og kortspil. Man kunne fristes til at tro, at jeg bare nyder tilværelsen, men nej, jeg har til formål at spare kommunen for udgifter til hjemmehjælp og plejehjemsplads.

Skulle behovet for sidstnævnte ydelser alligevel opstå, vil jeg dog tage imod dem med oprejst pande. Det kan godt være, at kommunen ikke anser min tilflytning som den, de helst ville have, men jeg vil fastholde, at jeg gennem et arbejdsliv har tilført samfundet tilstrækkelige værdier til at blive anset for andet end en byrde i min alderdom.