Er valgkamp vigtigere end resultater?

Udgivet:12. april 2019, 12.52

Læsetid:2 minutter

Af Søren Pape Poulsen Formand for Det Konservative Folkeparti

4 år siden

Et folketingsvalg nærmer sig med hastige skridt. Mange politikere har derfor travlt med at skærpe profilen og holdningerne. Ofte med det resultat at partierne hellere vil være uenige end enige med hinanden - og så er det svært at lave politiske aftaler.

Jeg er sådan en politiker, der har det bedst, når jeg får noget fra hånden og ikke bare nøjes med at mene noget. Jeg sover bedst, når jeg har brugt dagen på at skabe resultater og sætte konservative aftryk. Det ligger i mit partis DNA at søge indflydelse og påvirke samfundet, så snart vi har muligheden.

Derfor har vi netop været med i en god aftale om sundhedsvæsenet, hvor de konservative aftryk ikke er til at overse. For vi har igen sat familielægen på dagsordenen, og nu sørger vi for flere læger i hele landet. Her i Region Midtjylland har næsten 9000 borgere ikke deres egen faste læge. Jeg mener, at den praktiserende, der kender dig og din sygdomshistorie, er en vigtig del af vores samfund. Det er med til at give tryghed. Det kender jeg fra min egen læge i Ans, Michael.

Desværre har oppositionen haft mere travlt med at føre en falsk skræmmekampagne om, at vi er i gang med at centralisere sundhedsvæsenet.

Intet kunne være mere forkert - reformen betyder netop, at vi bringer sundheden og trygheden tættere på lokalområderne, så de store sygehuse kan fokusere indsatsen på det sjældne og komplicerede. Og jeg står fuldt på mål for, at vi nedlægger regionerne. De penge vil jeg hellere bruge på flere sygeplejerske og læger.

Det er ikke kun på sundhedsområdet, oppositionen har mere fokus på at føre valgkamp end på at sætte aftryk og skabe politiske resultater. Mette Frederiksens forslag om, at nogle få danskere kan gå før på pension, handler om at vinde et valg - ikke om at skabe resultater for danskerne.

For sandheden er, at ingen i Socialdemokratiet, kan give et svar på, hvem det er, der skal kunne trække sig før fra arbejdsmarkedet.

Hvis man virkelig ville gøre noget for nedslidte danskere, skal man forbedre førtidspensionen, som netop er lavet til det formål.

Det vil jeg og mit parti meget gerne være med til at kigge på. Her vil vi hellere bruge pengene, end på at et lille antal mennesker, skal have ret til at gå før på pension, uanset om de er nedslidte eller ej.

Valgkampe er vigtige for vores demokrati. Jeg glæder mig til tre uger, hvor jeg skal diskutere politik og holdningerne med en masse borgere og politiske kollegaer. Men jeg ser også frem til hverdagen igen, hvor jeg kan gøre det, jeg bedst kan lide: at sætter solide konservative aftryk til glæde for danskerne.