Silkeborg-Voel åbnede 2023 med uskøn sejr

Onsdagens tur til grænselandet endte med en smal sejr over Sønderjyske

Udgivet:11. januar 2023, 20.38

Læsetid:2 minutter

Helene Kindberg og Silkeborg-Voel kunne juble i Aabenraa efter en hårdt tilkæmpet sejr. Foto: Ole Nielsen

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Kønt var det på ingen måde, men Silkeborg-Voel fik onsdag aften en sejr i årets første ligakamp.

Foran 557 tilskuere i Arena Aabenraa blev oprykkerne fra Sønderjyske besejret med 24-25 efter en kamp, der først blev afgjort i det sidste minut.

Her scorede den svenske fløj Mathilda Lundstrøm med få sekunder igen til 23-25, og så betød det mindre, at Sønderjyske til sidst nåede at reducere til slutresultatet.

Set med Voel-briller var det helt unødvendigt, at der skulle være spænding om udfaldet, men gæsterne forsømte igen og igen at lukke kampen mod et godt kæmpende oprykkerhold.

Jakob Andreasens mandskab kom ellers fint i gang og kom foran 2-4, men så blev der sløset lidt for meget i angrebet, og efter lidt over 10 minutters spil kom Sønderjyske for første gang foran ved stillingen 7-6.

Derefter scorede udeholdet tre gange i træk, mens værterne pludselig fik de svært i angrebet. Først efter næsten 10 minutters scoringspause kom de igen på tavlen, da Celina Hansen reducerede til 8-10.

Sønderjyske reducerede også til 10-11, inden Silkeborg-Voel øgede kvaliteten mod slutningen af første halvleg, der endte 11-15 i udeholdets favør.

Efter pausen kom Silkeborg-Voel hurtigt på 12-17, men så blev der pludselig sjusket for meget i angrebet, og efter lidt over 38 minutters spil var stillingen nu 17-18.

Hjemmeholdet havde lidt senere endda chancen for at udligne, men Silkeborg-Voel slap med skrækken.

Tre scoringer i træk af topscorer Eira Aune gav ro på igen, og med 13 minutter tilbage havde gæsterne et fornuftigt forspring på 18-22.

Fem minutter før tid hang Sønderjyske stadig på ved stillingen 21-23, og derefter missede både Eira Aune, Annika Jakobsen og Helene Kindberg store chancer.

Sønderjyske-træner Peter Nielsen brokkede sig med lidt over to minutter igen til en dum udvisning, og kort efter scorede Natasja Andreasen til 21-24.

Men kampen var ikke afgjort af den grund. Efter en kæmpe afbrænder af Line Skak reducerede Sønderjyske med lidt over 30 sekunder igen til 23-24.

Til sidst fik Mathilda Lundstrøm dog afgjort kampen, og kort efter kunne jublen bryde løs i Voel-lejren.

Norske Eira Aune blev med syv mål gæsternes topscorer, mens den tidligere Silkeborg-Voel-spiller Louise Ellebæk scorede fem gange for Sønderjyske.

Indlæser debat