Fødselar med fokus på drikkevand

4. maj 2021, 10.30

Karsten Bjørno fylder 60 år tirsdag.

FØDSELSDAG: Karsten Bjørno, Kommunikationschef i DANVA - Dansk vand og spildevandsforening - i Skanderborg fylder 60 år tirsdag den 4. maj

Som kommunikationschef har han over for politikere og presse sat fokus på drikke-vands- og spildevandsselskabernes vilkår. Det handler kort sagt om at sikre vores drikkevand og håndtere spildevandet på den mest miljø- og klimavenlige måde. De bedste vandløsninger til danskerne afhænger af lovgivningen på Christiansborg.

Via studier på Det Jyske Musikkonservatorium i 1980’erne var det ellers det klassiske sangunivers, der definerede formidlingen. Men efter endt uddannelse på Danmarks Journalisthøjskole i 1997 blev tonerne skiftet ud med pennen. Senere fulgte uddannelser i henholdsvis strategisk kommunikation og kommunikationsledelse.

I de første 15 år af Karsten Bjørnos karriere som journalist var han ansat på Århus Stiftstidende og arbejdede med stofområder inden for politik, kultur, socialområdet, madanmeldelse og retsvæsen. Som krimireporter opnåede han blandt andet at opklare et mord. Desuden gravede han sig i forbindelse med 40-året for det uopklarede drab på Marie Loch-Hansen frem til et ikke tidligere afdækket motiv, som siden er blevet retningsgivende for efterforskningen af mordgåden. Han har modtaget Erik Schmidts Mindelegat, der er en hæderspris for en bemærkelsesværdig journalistisk indsats.

Fødselaren bor i Viborg, hvor det er familien, naturen, de daglige løbeture, musik, litteratur og oldboys fodboldholdet Boreas, der fylder. Den runde fødselsdag holder han coronavenligt med sin kæreste, børn, barnebarn og nærmeste familie.

MTL

Indlæser debat...