Midtjyske Meninger: Hvor skal du hen, du? Ingen steder

Udgivet:26. september 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Marianne Nørgaard Kjellerup

Det er ikke et spil - slet ikke et spil for galleriet. Det er ramme alvor, når der skal spares i den kollektive trafik i Midtjylland. Det kommer som altid til at ramme i yderområderne. Der hvor der allerede er få afgangstider at vælge imellem.

Kan vi lave en plan, hvor også buschaufførernes erfaringer med nul-passagerture bliver taget med i ligningen? Så vi ikke bare lukker ruter, men i stedet sletter afgangstider. Sådan så børn og unge kan komme afsted til skole, gymnasie og ungdomsuddannelser.

Kunne vi også blive enige om, at når der ikke er krisetider mere, så kan vi begynde at tage nogle af de gamle afgangstider på igen. Vi kan ikke nedlægge og sætte de gamle, samt dem på landet, ud af spillet. De skal også have livliner.

Indrømmet jeg bruger ikke busserne selv. Da vi købte hus, så købte vi efter, at vi havde råd til at have bil. Det er klart, når man bor i hovedstaden og andre storbyer, så har man ikke brug for bil. For den kollektive trafik kører hele tiden - og flere forskellige slags. Bus, tog, letbane og metro.

Derfor foreslår jeg, at vi skal til at tænke ud af boksen. I Jylland. Lolland/Falster, Fyn med videre (det skal selvfølgelig være der, hvor der ikke er mange muligheder for at vælge offentlig transport). Her skal det være billigere at have egen bil. Og hvis du bor i storbyerne, så er det dobbelt op, medmindre du rent faktisk bruger din bil til at køre på arbejde ud af storbyen.

Det skulle kun være taxaer, som kørte i for eksempel København.

Så hvis man har sin bil med fra Jylland, så skal man parkere uden for byen (så skal der bygges p-huse), og så skal man pendle rundt. Der skal selvfølgelig kunne købes adgang med trailer, når for eksempel børnene flytter dertil og skal installeres.

Ja, jeg ved det. Der skal endnu flere regler til. Er det ikke bare altid sådan, for at vi kan få det hele til at fungere?

Jeg har ikke fundet de vise sten. Dog mener jeg, at dem som skal træffe beslutninger skal huske at tage de mennesker, der har fingrene i bolledejen med i undersøgelserne og overvejelserne inden den endelige beslutning bliver taget.

Lad os samtidig få lavet en bestemmelse om, at Folketingets 179 medlemmer skal have haft arbejde i det virkelig liv, før de kan vælges ind.

Indlæser debat