Coop, Elgiganten og Bauhaus benytter system fra Silkeborg

Det er snart 10 år siden, Steen Olsen stiftede firmaet Timesafe ApS. I mange år var han en del af G-Kraft-iværksættermiljøet hos Silkeborg Business. Men Timesafe er for længst fløjet fra reden

Udgivet:22. november 2022, 16.00

Læsetid:4 minutter

Steen Olsen: - Vi har fundet en løsning på at binde samarbejdet og processer på tværs af virksomheder effektivt sammen, og flere af vores kunder har konstateret effektiviseringer på mellem 20 og 30 procent.

Jakob Munk Schmidt
Journalist| jams@midtjyllandsavis.dk
Jakob Stigsen Andersen
Fotograf| stigsen@midtjyllandsavis.dk

Manden bag Timesafe ApS i Silkeborg, Steen Olsen, troede fra starten på sin forretningsidé.

Den lokale it-iværksætter holdt fast og arbejdede hårdt for sagen med at videreudvikle sin onlineplatform - en løsning, som ude hos kunderne hjælper med at styrke samarbejdet mellem på den ene side bygningsejere/administratorer og på den anden side de servicevirksomheder og rådgivere, som står for drift og vedligehold ved bygningers tekniske anlæg og installationer.

Steen Olsens idé fra for 10 år siden var en rigtig god en af slagsen.

I dag er Timesafe nemlig en virksomhed med 14 ansatte, og som seneste nye kunde er Bauhaus-kæden kommet til.

I forbindelse med Bauhaus-aftalen bad Timesafe byggemarkedskæden sætte ord på, hvad det er systemet fra Silkeborg bidrager med i koncernen med 19 danske butikker.

Anders Østergaard Djernes er byggekoordinator i Bauhaus, og hans svar giver et ganske godt indblik i Timesafe-platformens værdi og betydning.

- Overblik. Først og fremmest at få overblikket over, hvor mange tekniske anlæg, vi har og hvilken tilstand de er i.

- Timesafe giver os et helt andet overblik over, hvad vi har af eksempelvis servicekontrakter, serviceleverandører, aftaler og give os mulighed for at sammenligne servicekontrakterne i butikkerne og gøre dem mere ensartede, lyder det fra Anders Østergaard Djernes.

Mange kendte kæder

Bauhaus er den nyeste men bestemt ikke eneste kunde.

Andre kendte kæder, man samarbejder med, er Elgiganten, Netto og Coop, fortæller Steen Olsen.

Direktøren er også hemmelighedsfuld. Mindst en ny kædeaftale er på vej, men her er det endnu for tidligt at sætte navn på.

Det offentlige i form af fire kommuner erfarede som de første værdien af Timesafe-systemet. I dag, fortæller Steen Olsen, er man oppe på 24 kommuneaftaler.

Den største i denne kategori er Københavns Kommune med hele 7000 kommunale bygninger koblet på.

I Silkeborg Kommune er tallet 300 ejendomme.

Via aftale med Bygningsstyrelsen hjælper Silkeborg-firmaet tillige staten med at bevare overblikket over hele en million kvadratmeter bygningsmasse.

- Når man har så mange bygninger fordelt udover et stort geografisk areal, så kan det være en kæmpe udfordring at holde styr på, hvad man har af teknisk grej i sine bygninger. Det kan være el-tavler, ventilation, brandsystem, køleanlæg, automatiske døre, elevatorer og lignende, fortæller Steen Olsen.

Sjællandsk kompagnon

- Bauhaus eksempelvis bruger vores system til at kortlægge, hvad man har i butikkerne samt til at drifte og vedligeholde. De har mange forskellige leverandører, og det hele styres af vores platform, fortæller manden bag Timesafe.

Høje energipriser spiller også ind.

- Med et stort varehus på 20.000 kvm forbruger man enorme mængder energi. Derfor er det voldsomt interessant lige nu at vide, hvad man har af installationer, siger Steen Olsen.

Han påpeger vigtigheden af, at også leverandørsiden benytter sig af systemet.

Den lokale servicevirksomhed Expero er specialist i indeklima og energirådgivning. Lysbro-firmaet er kunde hos Timesafe, og et andet eksempel herpå er den store teknik-koncernen Elcon.

Steen Olsen ejer virksomheden sammen med sin kompagnon fra Sjælland, Jesper Horsmark.

- Jeg er direktør og Timesafes ansigt udadtil. Jesper er teknisk direktør og meget på software. Samtidig mødes vi også om tingene på midten, idet Jesper Horsmark også har forretningsforståelsen, ligesom jeg også har en teknisk baggrund, fortæller Steen Olsen.

I en årrække var firmaadressen på Ferskvandscentret i G-Kraft-iværksættermiljøet.

Siden 2019 har Timesafe været på Stagehøjvej, hvor man bor under samme tag som virksomheden Skabertrang.

- G-Kraft er et fantastisk miljø med mange positive mennesker - iværksættere, der har en sag, de brænder for. Jeg havde bestemt ikke noget imod G-Kraft, men vi var flyvefærdige til at komme videre. Det gør noget ved selvopfattelsen at komme i egne og større lokaler, og alene i år har vi ansat seks mennesker.

Steen Olsen er glad for, at han valgte at satse på Timesafe.

- Det har været meget hårdt men også sindssygt spændende. Virksomheden har det hele: Vi skal udvikle vores produkt, vi skal lære kunderne om, hvad produktet løser, vi skal sælge og markedsføre, og vi skal træne vores kunder. Her er alle facetter, og det betyder, at du altid kan gå til noget andet, hvis du keder dig der, hvor du er. Det seneste år og særligt den seneste måned er udviklingen gået stærkt. Forsætter det på den måde - og det tror jeg, at det gør - så ser det rigtig lovende ud, siger Steen Olsen.

Foruden medarbejderne på Stagehøjvej har Timesafe en udvikler i Egypten og to i Spanien på lønningslisten.

- Det fungerer godt at arbejde på distancen. For os har det vist sig, at Spanien fungerer rigtig godt, og vi har fundet to dygtige udviklere. Jeg tænker, at vi kommer til at udvide i Spanien, fortæller Steen Olsen.

Timesafe ApS i Silkeborg har Steen Olsen som direktør og ejer, og firmaet er vokset til i dag 14 ansatte.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Af samme forfatter

Se flere