På pension efter knap 45 år med fejemaskiner

Peder Haugaard forlader sit livsværk, i dag Bucher Municipal A/S, for at gå på pension

15. december 2020, 12.00

Det er snart 45 år siden, Peder Haugaard begyndte i det daværende Beam A/S i Them. Efter en fusion sidste år med J. Hvidtved Larsen A/S i Silkeborg kom virksomheden fra maj i år til at bære navnet Bucher Municipal A/S. I løbet af sine mange år i virksomheden har Peder Haugaard været både produktchef, salgsdirektør og medejer.

PENSION: Vi er tilbage i 1976. Året hvor »Olsen-banden ser rødt« sprænger sig til en landsdækkende premiere i de danske biografer, men også året hvor den baghjulstrukne Volvo 343 for første gang spinner sig ind i historien med 80 HK. Samme år ansættes den 21-årige nyuddannede automekaniker, Peder Haugaard, i sin svigerfars entreprenørforretning, Beam A/S i Them. Knap 45 år senere, rig på historier, erfaringer og oplevelser, forlader Peder Haugaard sit livsværk, i dag Bucher Municipal A/S, for at gå på pension.

En sjælden set dedikation

Spørger man hans kollegaer, er der ingen tvivl om, hvad Peder Haugaards drivkraft er: Den tætte kundekontakt kombineret med passionen for mekanik. Omdrejningspunktet har uomtvisteligt altid været den dybe dedikation til virksomheden, en altoverskyggende entusiasme for produkterne såvel som den tætte kontakt med kunder og kollegaer. Netop kundekontakten var medvirkende til, at Beam på baggrund af en forespørgsel begyndte at designe, udvikle og bygge det i dag verdenskendte fejeudstyr.

I de knap 45 år, der nu er gået, var Peder Haugaard i en årrække medejer af den daværende Beam-virksomhed og fungerede senere som henholdsvis produktchef og salgsdirektør i 1990’erne - i dag hedder virksomheden Bucher Municipal og producerer og sælger slamsugere og specialfejebiler med lokationer i Silkeborg, Them, Nr. Aaby og Greve.

Peder Haugaard har gennem alle årene, trods forskellige opkøb undervejs, været med til at definere og drive virksomheden og er én af årsagerne til, at specialfejemaskinerne i dag har opnået international anerkendelse.

Banede vejen gennem Europa

For Peder Haugaard har arbejdet altid været en stor del af hans liv - måske grundet det anselige salgstalent, hvor han har kunnet se stort potentiale på de europæiske markeder. Ikke desto mindre var Peder Haugaard én af drivkræfterne bag fejemaskinesuccesen, fordi han med sit produkt og sin vindende personlighed for alvor fik sat skub i salget. Først Danmark, Norge og Sverige, så videre til Belgien, Holland og Luxemborg. I dag er kernemarkederne Danmarks nærmarkeder - særligt Tyskland har en stor interesse i de danskproducerede specialfejemaskiner til både landevejs- og lufthavnsbrug.

Fik endnu et kapitel med

Der er sket en masse de senere år. Udover opkøbet, hvor den engelske fejemaskineproducent Johnston Sweepers Ltd, ejet af Bucher Municipal, opkøbte Beam A/S i 1996, så fusionerede Beam A/S i 2019 med slamsugerproducenten, J. Hvidtved Larsen A/S. J. Hvidtved Larsen blev ligeledes en del af Bucher-koncernen tilbage i 2016. Det betød i maj 2020, at begge virksomheder rebrandede til én virksomhed - Bucher Municipal.

Nye ambitioner for bæredygtighed og teknologi er koblet på forretningen i forbindelse med rebrandingen, og også det kapitel har Peder Haugaard nået at få med, inden han officielt har sidste arbejdsdag på fredag den 18. december. MTL