Årets idrætsledere i Silkeborg hædret

Emil Skovsager blev vinder af Silkeborg Kommunes ungdoms-idrætslederpris, og Kaj Danielsen fik årets idrætslederpris

Udgivet:19. marts 2022, 08.45

Læsetid:2 minutter

Emil Skovsager er en stor inspiration for børn og unge i Silkeborg Kajakklub.

PRISUDDELING: I forbindelse med at Idrætsrådets priser fredag aften blev uddelt i Jysk Musikteater, blev årets idrætsledere i Silkeborg Kommune også kåret.

Vinder af Silkeborg Kommunes ungdomsidrætslederpris blev Emil Skovsager fra Silkeborg Kajakklub, og vinder af Silkeborg Kommunes idrætslederpris blev Kaj Danielsen fra Funder GF.

Det var Kultur, Fritids- Idræts- og Outdoorudvalget, der pegede på disse to prisvindere ud fra indstillingerne, hvor det om Emil Skovsager blandt andet lød:

»Gid jeg var 10 år og lige havde lært at ro kajak!« Sådan er der mange i Silkeborg Kajakklub, der går rundt og tænker. For hvis man var det, så havde man fornøjelsen af at være på et af Emils hold. Her er plads til sjov, ballade, læring, eventyr og meget mere. Det hele er ført an af Emil. Han sørger altid for, at alle er med og får en god oplevelse.

Emil begyndte selv at ro tilbage i 2011 og kajaksporten har fyldt meget for ham lige siden. I 2017 droslede han lidt ned for træningen. Det var en svær beslutning for ham og i den første periode havde han ingenting med kajakklubben at gøre. Heldigvis fandt Emil ud af, at det var den forkerte beslutning for ham, og han måtte tilbage i kajakverdenen. Denne gang blev det dog som en del af trænerstaben. Det faldt ham helt naturligt ind, da han selv huskede, hvor meget ungdomstrænerne betød for ham.

I dag er Emil træner på flere hold. Han er meget vellidt og har en stor respekt i kajakklubben. Silkeborg Kajakklub ville ikke være det sammen uden Emil. Han fortjener i allerhøjeste grad at modtage prisen som Årets Ungdomsidrætsleder.«

Om Kaj Danielsen til årets idrætslederpris lød det blandt andet i indstilligen:

»Kaj Danielsen har gennem 35 år ydet en kæmpe indsats for Funder GF i særdeleshed i gymnastikafdelingen, men også i alle de arrangementer, der bliver afviklet omkring foreningen. Han kom til Funder GF, da hans datter startede på et gymnastikhold. De første mange år ved siden af sit arbejde i en butik i byen. Siden er han gået på pension, men bestemt ikke fra foreningslivet, som han stadig bruger masser af timer på.

Kaj har siddet i gymnastikbestyrelsen i mange år, først som medlem, så som formand og nu igen som medlem. Kaj har ellers meddelt, at hans tid i bestyrelsen var forbi, men da bestyrelsen manglede et medlem, trådte Kaj til igen. Her koordinerer han mange opgaver. Han står for badmintonafdelingen - helt alene.

Kaj har gennem alle årene været træner for mange forskellige hold. Altid mindst et par hold hver sæson. Han er respekteret af både børn og voksne i hallen, som kender Kaj som glad og imødekommende, og altid klar til at give en hjælpende hånd.

Kaj er en ægte ildsjæl, der aldrig siger nej. ALDRIG!

Kaj er altså indbegrebet af en forenings-blæksprutte og er altid klar, når han kan se, at noget trænger til en hånd.« MTL