Coronavirus: Smittede kommer fra forskellige byer i Silkeborg Kommune

Data for Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at borgere smittet med coronavirus kommer fra mange forskellige byer og områder

23. september 2020, 16.18

Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført en større analyse af interviews med de personer, som den seneste uge er blevet testet positive med coronavirus i Silkeborg Kommune. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Borgere, der er smittede med coronavirus Silkeborg Kommune, kommer fra mange forskellige byer og områder..

Det fortæller kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, på baggrund af ny data fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Data viser nemlig, at borgere, der testet positive for coronavirus, bor i og omkring Alderslyst, Balle, Funder, Gjessø, Gødvad, Hvinningdal, Lysbro, Resenbro, Silkeborg midtby, Sorring og Århusbakken i Silkeborg.

Krisestaben i Silkeborg Kommune opfordrer derfor alle borgere og virksomheder til at holde fast og følge regeringen og sundhedsmyndighedernes anebefalinger, så smittekæderne kan blive brudt.

Smitten rammer alle aldersgrupper

Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed i løbet af den seneste uge viser også, at de smittede aldersmæssigt er jævnt fordelt mellem borgere i alderen til 60 år.

Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført en større analyse af interviews med de personer i Silkeborg Kommune, som den seneste uge er blevet testet positive for smitte for at se, om der er særlige årsager til smitten.

Familiefester og fødselsdage

De smittede nævner selv mulige smittekilder som familiefester, fødselsdage, bar-besøg, besøg på koncertsteder, fritidsaktiviteter, uddannelsessteder, arbejdspladser og en række ukendte smittekilder.

Altså en lang række mulige forklaringer på, hvor smitten kommer fra. Hold derfor afstand, vask hænder, sprit af, og bliv testet og isoler dig, hvis du har symptomer på smitte, lyder rådene fra Silkeborg Kommune.

Læs også
Coronastatus: Fire nye smittede i Silkeborg - over 500 på landsplan