Jan Ø. Jørgensen stopper på landsholdet

Jan Ø. Jørgensen stopper på det nationale træningscenter i Brøndby. Dermed er det slut på landsholdet.

Udgivet:23. juni 2020, 09.39

Læsetid:2 minutter

Jan Ø. Jørgensen har valgt at drosle ned og dropper landsholdet. Karrieren vil han fortsætte frem til senere på året, hvor planen er at stoppe helt.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen stopper på landsholdet og varsler et karrierestop i oktober til Denmark Open.

Jan Ø. Jørgensen døjer stadig med en hofteskade, og det påvirker motivationen i forhold til at forsøge at komme tilbage til højeste niveau.

- Jeg har kæmpet en kamp for at komme op, hvor jeg var før mine skader. Men der er sket meget i herresingle siden 2017, og spillet har rykket sig.

- Min lyst og ivrighed og ærgerrighed for at tro på, at det kan lade sig gøre, den har været forsvindende det seneste stykke tid, siger Jan Ø. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ketsjeren lægger han dog ikke helt på hylden endnu.

Den nuværende plan er at holde badmintonspillet ved lige i Vendsyssel Elite Badminton og slutte karrieren med et par internationale turneringer i år.

Håbet er, at han kan lave et definitivt karrierestop foran det danske publikum til Denmark Open i oktober.

- Jeg kan ikke se mig selv i øjnene længere, når jeg ikke kan se frem til at spille med helt fremme i de store turneringer. Det er det, jeg spiller for, men det har været langt væk de seneste tre år.

- Derfor er det heller ikke en beslutning, jeg har truffet ud af det blå, siger Jan Ø. Jørgensen.

Den 32-årige nordjyde formåede at komme sig over en hælskade i 2017, men de mange skader har gjort, at han kunne se sin plads i verdenstoppen forsvinde.

- Da jeg havde min hælskade, havde jeg de her tanker, så det har været en proces de seneste år.

- Det har været en præmis, at jeg har ondt hver dag, så det har været rigtig svært, og nu holder jeg ikke til det mere, forklarer han.

I løbet af sin internationale karriere har Jan Ø. Jørgensen formået at vinde flere store titler. Han vandt Indonesia Open og China Open i henholdsvis 2014 og 2016.

Han har desuden vundet Thomas Cup, Denmark Open, French Open, EM og tre DM-titler. Han opnåede en finaleplads ved All England i 2015 og bronze ved VM samme år.

Privat flytter han til Tyskland sammen med sin kone, håndboldspilleren Stine Jørgensen, som fra næste sæson tørner ud for Bietigheim.

/ritzau/